Najnovije

SAD: Sankcije protiv Rusije će ostati do „povratka Krima Ukrajini“

Stejt department SAD uoči druge godišnjice ulaska Krima u sastav Rusije objavio je saopštenje u kojem je obećao da će sankcije protiv nje ostati na snazi sve dok se poluostrvo „ne vrati Ukrajini".
DŽon Kirbi (Foto: Jutjub)

DŽon Kirbi (Foto: Jutjub)

„Mi nećemo dozvoliti nasilno prekrajanje granica u XXI veku. Sankcije, vezane za Krim će ostati na snazi sve dok traje okupacija. Mi ponovo pozivamo Rusiju da prekine okupaciju i vrati Krim Ukrajini", izjavio je zvanični predstavnik Stejt departmenta DŽon Kirbi. Moskva je više puta saopštavala da su stanovnici Krima demokratskim putem, u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN, glasala za priključivanje Rusiji i takva odluka je realnost koju treba uzimati u obzir. Pri tome Kirbi je opet govorio o „represijama" koje se, navodno, vrše prema krimskim Tatarima i Ukrajincima na Krimu. On tvrdi da se nevladine organizacije progone sa Krima, dok se međunarodni posmatrači ne puštaju na poluostrvo. Međutim, sami predstavnici opština govore da se osećaju zaštićenim kao nikad. Između ostalog, šef krimsko-tatarskog pokreta "Kim" ("Krыm") Remzi Iljasov ranije je naveo da je jedina pretnja su medijske dezinformacije i pozivi s polja kojima se pokušava napraviti razdoor među krimskim Tatarima i sukobiti ih sa ostalim Krimljanima.
Pročitajte još:Ništa više nije isto: Ovako je Rusija razbila teroristička legla u Siriji (VIDEO)STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST: Putin je izbegao zamkuGORI VATRA SAD U NAMA: Kad grune ruska avijacija (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA