Najnovije

PUTIN OTKRIO: Rusi Asadu ostavili sisteme Pancir i S-300 (FOTO/VIDEO)

Protivvazdušni sistemi "Pancir" i "S-300" ostaju na dužnosti u Siriji, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na dodeli godišnjih državnih nagrada. Putin je, obraćajući se pripadnicima Oružanih snaga Rusije koji su se vratili iz Sirije, da će ruski sistemi i štititi nebo Sirije.
Pancir ostaje u Siriji (Foto: Tvzvezda.ru)

Pancir ostaje u Siriji (Foto: Tvzvezda.ru)

Putin je rekao da je Rusija intervencijom u Siriji pokazala svoju nespornu lidersku poziciju u borbi protiv terorizma. On je rekao da Rusija neće biti uključena u unutrašnje sukobe u Siriji i da budućnost zemlje treba da definišu njeni građani.   - Glavni cilj naše akcije u Siriji da se zaustavi globalna strašna nesreća, i da sprečimo da se terorizam proširi i na Rusiju - rekao je on. Predsednik Rusije je dodao da armija Sirije, koju Rusija podržava, sada može da se surpotstavi teroristima i povrati teritorije koje su teroristi zauzeli. Iako Moskva ne želi da vraća snage u Siriju, ta opcija je otvorena ukoliko bude neophodno, kazao je Putin. Kako teče ofanziva Sirijske arapske armije na Palmiru, nakon vesti da se Rusi povlače, možete videti OVDE.
Pročitajte još:Rusi testiraju raketu pet puta bržu od zvukaPRLJAVA AMERIČKA KAMPANJA: Trampov snimak „demonizuje sliku o Rusiji“
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA