Najnovije

JEDVA IZVUKOŠE ŽIVU GLAVU: Ruska vojska spasava novinare u Siriji (VIDEO)

Grčki novinar Afanasij Avgerinos, koji je zajedno sa drugim stranim novinarima bio meta artiljerijskih napada na severu Sirije, rekao je da su svi ostali živi zahvaljujući profesionalnosti ruske vojske.
Novinari u Siriji (Foto: Jutjub printskrin)

Novinari u Siriji (Foto: Jutjub printskrin)

Grupa stranih novinara, među kojima su i ruski, bila je meta napada u provinciji Latakija na severu Sirije. U grupi su bila i dva novinara RT. „Cilj posete severne provincije Latakija bio je da se prikaže početak mirnog života. Ja sam stajao na uzvišici i snimao kada nam je odjednom bilo naređeno da čučnemo i da se pomerimo. U prvi mah sam se bunio, ali tridesetak sekundi kasnije su počele da padaju granate svega nekoliko metara od moje pređašnje pozicije“, rekao je Averingos. Prema njegovim rečima, odmah su zatim ruski vojnici sproveli novinare na sigurno prikrivajući ih oklopnim vozilom. „Vojnici su nas spasili. Nakon što su nas sproveli, granate su padale upravo na to mesto gde smo se nalazili. Mi smo uspeli da pobegnemo, ali su poginula trojica meštana, dok je njih osam ranjeno“, rekao je grčki novinar, ali nije mogao da precizira odakle su stizale granate. „Lokalci su govorili da su granate ispaljene iz sela koje je okupirano od strane pripadnika Nusra fronta“, dodao je on. Pored meštana, lakše je ranjeno i četiri novinara iz Rusije, Kine, Kanade i Bugarske, kojima je pružena medicinska pomoć na licu mesta.
Pročitajte još:TENKOVI ISLAMISTA LETE U VAZDUH: Ovako biju Asadovi „Tigrovi“! (VIDEO)SMRT NIKAD NE SPAVA: „Zveknuo“ ga snajper tokom intervjua! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)NOVI INCIDENT U SIRIJI: Turska vojska pucala na Ruse!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA