Najnovije

NAJKRAĆA KOALICIJA U ISTORIJI: Elezović potpisao, Pajtić izbrisao!

Dušan Elezović, kojeg je ovlastio lider demokrata Bojan Pajtić da učestvuje u pregovorima sa predstavnicima SDS-a i LDP-a, prekjuče je u ime DS-a parafirao dogovor o raspodeli kvota na zajedničkoj listi DS-SDS-LDP, o čemu svedoči papir u koji je „Alo!“ imao uvid.
Bojan Pajtić (Foto: Jutjub)

Bojan Pajtić (Foto: Jutjub)

Nekoliko minuta pre parafiranja tog sporazuma Elezović je pred više pristunih pozvao Pajtića, koji mu je dao saglasnost da u ime stranke potpiše taj dogovor. Međutim, nešto kasnije lider DS-a saopštio je da opozicija na izbore ipak ide u dve kolone. Na parafiranom papiru stoji da je raspodela kvota za DS, SDS i LDP, i to u 40 mandata sledeći: za DS 55 odsto, za SDS 35 odsto i za LDP 10 odsto, ali i da će, u slučaju da LSV priđe savezu, procenti biti korigovani u novom dogovoru. Taj papir potpisali su Elezović ispred DS-a, Goran Bogdanović u ime SDS-a, kao i lider LDP-a Čedomir Jovanović. - Pred Čedom, Milićem i Bogdanovićem, Elezović je pozvao Pajtića i rekao mu kako stvari stoje i pitao ga da li da potpisuje dogovor o raspodeli kvota, a Pajtić mu je rekao da potpiše - navode izvori. Kasnije, tačnije pred početak televizijskog gostovanja Dragoljuba Mićunovića na B92, Pajtić se oglasio i rekao da se ipak ide u dve kolone. Elezović juče nije želeo da govori o sporazumu. Boris Tadić potvrdio je juče na konferenciji za medije da je dogovor DS-a, SDS-a i LDP-a o izlasku na izbore na jednoj listi bio postignut i potpisan, ali je kazao da je nakon toga DS izašao iz pregovora. - Zašto su to demokrate uradile, to je pitanje za njih - rekao je Tadić, ističući da kvote nisu najvažnije i da je dogovor o tome postignut bez problema. Tadić je kazao i da će SDS nastaviti razgovore sa LDP-om, LSV-om i drugim manjim strankama o tome u kom formatu će izaći na izbore na svim nivoima. Inače, savez SDS-LDP trebalo bi uskoro da formira izborni štab na čijem čelu će biti ili Čedomir Jovanović ili Marko Đurišić.

Demokrate bi Tadićeve poslanike

Pojedini visoki funkcioneri DS-a poslednjih dana pozivaju funkcionere SDS-a da se vrate u stranku. Kako navode izvori, pozivi su upućeni uglavnom aktuelnim poslanicima Tadićeve stranke kojima demokrate čak nude prolazna mesta na izbornoj listi DS-a.

DS i SDS zajedno na lokalu

U jednom broju opština demokrate će na lokalne izbore izaći zajedno sa Tadićevim SDS-om, a kako navode sagovornici, pojedinim lokalnim funkcionerima DS-a ne smeta da nosilac zajedničke liste na lokalnim bude isti taj Boris Tadić, sa kojim većina demokrata ne želi u koaliciju na republičkom nivou.
Pročitajte još:SAD I EU SAGLASNI: Orban kupuje Vojvodinu!?Aleksandar Vučić: Ključno je da Srbija bude ujedinjena, izbori 24. aprila – referendum za modernu evropsku zemljuDA LI SE OPOZICIJA PREVARILA: Dve kolone – greška ili dobra matematika?
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA