Najnovije

Mozilin novi pretraživač spreman za testiranje

Novi Mozilin internet pretraživač zvaće se Servo, a planiran je za Vindous o.s, 64-bitne Linuks distribucije, Mek OS X, Android i Fajerfoks OS (u obliku za iot platforme).

Foto : Printskrin ( www.mozzila.org )

Mozila će u junu predstaviti alfa verziju svog potpuno novog internet pretraživača pod nazivom Servo. Ovaj pretraživač bi u konačnoj verziji trebalo da bude brži i stabilniji od trenutno aktuelnog Fajerfoksa.

S naglaskom na performanse, sigurnost i paralelizam, Servo je građen kako bi pokazao najbolje rezultate.  Servo je napravljen od nule u Mozilinom vlastitom programskom jeziku Rast i stavlja naglasak na modularnost, što znači da korisnici mogu instalirati željene elemente po potrebi. Ova promena će ga učiniti lakšim i sigurnijim. Procesi kao što su renderovanje i HTML parsiranje smatraju se odvojenim zadacima, što bi prema Mozilinim developerima trebalo da omogući veću stabilnost pretraživača.

Za sada još ne znamo koliko i u kojoj meri će novi pretraživać biti samostalan, odnosno koliko će biti implementiran u Fajerfoks. Uzmite u obzir da kada i dođe u junu, neće biti za svakodnevno korišćenje. Pretraživač Servo kao potpuno novi , mora da prođe kroz jedno ozbiljno testiranje od strane korisnika, tek onda ćemo videti koliko zapravo može da bude brz u odnosu na svoje konkurente. Izvor Digital Online ( http://www.digitalonline.rs )

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA