Najnovije

Windows 10 na Xbox one?

Mikrosoftova ogromna ideja je već neko vreme da spoji sve svoje aktuelne proizvode u jednu platformu, a pored toga i da dovedu Windows 10 do što većeg broja računara.

Foto : xbox.com

Sledeći korak u tom planu je da nateraju Xbox one korisnike da se prebace na Windows 10, a kako to drugačije da urade nego da im dozvole da koriste sve aplikacije dostupne za ovaj sistem na njihovoj konzoli.

Jason Ronald, menadžer Microsoft Game Studios, je objavio na Game Developers konferenciji kako će od ovog leta sve Xbox One konzole biti u stanju da pokrećuWindows 10 aplikacije. Time će se Windows store i Xbox store spojiti i jedan ogromni virtuelni šoping centar.

Mikrosoftova najnovija konzola je već odavno deo njihove strategije univerzalnih aplikacija, pod kojom kreatori mogu da prave igre i druge programe za jednu platformu, a onda ih sa lakoćom optimizovati i za druge. Ako ste se pitali zašto će Quantum Break, između ostalih, biti dostupan samo za Windows 10, ovo je najverovatnije odgovor na to pitanje. Mikrosoft je čak otišao toliko daleko pa su najavili i "Xbox live tournamet platform", dodatak koji će dozvoliti developerima igara da naprave svoje virtuelne kompetitivne lige.

Inače, vredi dodati i da je Phil Spencer pre nekoliko nedelja rekao na Tviteru da će i podrška za miševe i tastature eventualno doći na Xbox.  Videćemo kako će cela "Universal apps" stvar izgledati, ali nam se za sada čini kao da je Mikrosoft previše forsira, i da će definitivno biti mnogo ljudi koji će i dalje želeti da imaju slobodu u odabiru platforme na kojoj će raditi određene stvari umesto da sve bude deo iste mreže. Izvor Digital Online ( http://www.digitalonline.rs )

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA