Najnovije

NOVA SAZNANJA: Rusi spremili kola i avion za Slobu, on odbio ponudu

BEOGRAD - Da je pristao na ponudu DOS u oktobru 2000. godine, Slobodan Milošević bi iste noći s porodicom ekspresno bio prebačen u Moskvu, jer ga je, kako se saznaje, tadašnji šef ruske diplomatije Igor Ivanov u Beogradu već čekao sa spremnom diplomatskom limuzinom i specijalnim avionom.

Slobodan Milošević (Foto: Jutjub)

Izvor, koji je direktan učesnik pregovora o kojima se prethodnih dana pisalo, otkriva da je u noći odluke ispred Miloševićeve vile već bilo parkirano diplomatsko vozilo ruske ambasade, kojim je porodica tek poraženog predsednika SR Jugoslavije trebalo da se doveze do aerodroma i ukrca na specijalni let za rusku prestonicu.

- Poznata je činjenica da je Igor Ivanov već 6. oktobra 2000. doputovao u Beograd, a koliko je ozbiljno planirano da se Milošević zaista skloni u Moskvu, najbolje pokazuje to što je s Rusima bila razrađena čitava logistika transfera. Diplomatska limuzina je bila ispred vile na Dedinju, a specijalni ruski avion na aerodromu, i samo se čekalo da Milošević prihvati ponudu - svedoči sagovornik. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA