Najnovije

UGLJANINOV SDA PONOVO UDARA: Potvrda genocida, Srbija treba da usvoji Rezoluciju o Srebrenici

NOVI PAZAR - SDA Sandžaka smatra da je presuda Haškog tribunala Radovanu Karadžiću od izuzetnog značaja jer predstavlja potvrdu genocida, postojanja genocidne politike i postojanja zločinačkog udruživanja radi sprovođenje genocida nad bošnjačkim narodom, saopštio je predsednik Izvršnog odbora SDA Sandžaka Enis Imamović.

Enis Imamović (Foto: Jutjub)

"Smatramo da za takva zlodela ne postoji kazna koja može obezbediti adekvatnu satisfakciju za sve nevine žrtve pa samim tim ni ova kazna koju je Karadžić dobio nije i ne može biti dovoljna za sve patnje koje je njegova politika stvorila", naveo je Imamović.

Važno je da sve zemlje, a naročito Srbija, iz presude izvuku pouke, lekcije i prihvate činjenice da se u Srebrenici dogodio genocid i da je to najveći zločin koji je počinjen na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, navodi se u pisanoj izjavai Enisa Imamovića. "Sandžak očekuje da su se ovom presudom stekli uslovi i da se u Skupštini Srbije usvoji Rezolucija o Srebrenici čime bi se skinuo teret sa države Srbije i srpskog naroda zbog genocida koji je neko počinio u njihovo ime", poručio je Imamović. Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA