Najnovije

20 DANA PRED SMRT MADŽGALJ SE KRSTIO NA OSTROGU: Tužna ispovest kuma pokojnog glumca

Poznati glumac Marinko Madžgalj, koji je u 37. godini preminuo od raka pankreasa, krstio se samo dvadeset dana pred smrt.

Marinko Madžgalj (Foto: Jutjub)

Vrcavi "flamingos", ozbiljni Čeda Velja, osećajni Safet hrabro se borio protiv opake bolesti, a utehu i nadu je tražio od Boga.
Iscrpljen, bled, bolestan, početkom marta otišao je sa svojim najboljim prijateljem, crnogorskim glumcem Dušanom Kovačevićem pod Ostrog. Rešio je da se krsti....
- Svi smo verovali da će se dogoditi neko čudo, da će nam Bog u tome pomoći... Pre dvadesetak dana Maki me je pozvao i rekao mi je da želi da mu budem kršteni kum. To je za mene bila velika privilegija. Nisam bio kršten, pa sam prvo ja morao da primim svetu tajnu da bih bio njegov kum. Krstio sam ga pod Ostrogom - sa tugom u glasu počinje ispovest Marinkov kum Dušan Kovačević.

Najbolji drug prerano preminulog glumca kaže da nije pitao Marinka šta ga je navelo da se u 37. godini krsti.
- Nisam ga pitao zašto je želeo to da uradi baš sada. Kada je hteo da priča o nečemu, Marinko bi to radio sam, niko nije morao da ga tera. Kad ne želi o nečemu da govori, jednostavno neće. Sam mi je rekao da je osetio potrebu da se krsti. Nismo razgovarali o njegovoj bolesti. To nije želeo, nismo razmišljali o kraju. Pričali smo o planovima, šta je sve pred nama i koje ćemo još snove ostvariti - priseća se Marinkov kum.
Poznati crnogorski glumac Dušan Kovačević otkriva da su se fotografisali posle krštenja pod Ostrogom, za uspomenu. Te fotografije će zauvek čuvati kao veliku dragocenost:
- Nikada ne bih dozvolio da se te naše privatne fotografije objave. Mnogo se fizički promenio. Delovao je nekako umorno, ispijeno. Želim da ga ljudi pamte onakvog kakav je bio: lep, veseo, nasmejan, pun života. Na kraju, nažalost, nije tako izgledao.
Crnogorski glumac kaže da će mu kum mnogo nedostajati:
- Znam da ga sada čuvaju anđeli i da će tamo, kao i svuda pre, napraviti dobru atmosferu. Neka sada i oni malo osete kako je dobro imati ga. Uostalom, i on zna da se jednog dana moramo ponovo sresti.

Ognjen: Možda će ti sledeći život dati što ti ovaj uze

Ognjen Amidžić posvetio je preminulom prijatelju i članu zajedničkog benda "Flamingosi" stihove Masima Savića i Zorana Predina "Mladom studentu i udanoj ženi":
- Kad su se ponovo sreli u parku, sad dva penzionera. Ona je šetala unuke glasne. On je kasnio kod masera. I jedno i drugo su sakrili suze. Možda će slijedeći život im dati što ovaj život im uze - samo je deo pesme kojom se Ognjen oprostio od Marinka.

Andrija: Druže moj, sačuvaću te

Andrija Milošević oprostio se od svog prijatelja Marinka na veoma dirljiv način, pesmom:
Druže moj. Sačuvaću te. Ne brini.
Slobodno idi.
Nije ovaj tren tako kratak.
Nije vreme za sumnju. Budi mi dobar.
Išli smo jednom sami. Sve si mi rekao.
U meni je sto vulkana.
Spalio bih svu logiku sveta samo da se još malo igramo.
A to se ne može.
Druže moj. Budi mi spokojan.
Odbraniću te ja.
Zamrznuću osmehe, za neka bolja vremena.
Ti samo idi.
Budi siguran i smeo,
a ja ću voleti ovu suzu,
koju nikada nisam hteo.

Dubravka otkazala predstavu, nema snage da izađe na scenu

Dubravka Mijatović je zbog smrti bivšeg supruga Marinka Madžgalja otkazala predstavu "Priča se po gradu", u kojoj igra glavnu ulogu. Ova komedija je trebalo da bude odigrana u utorak u Akademiji 28, ali je Dubravku toliko potresla vest o Marinkovom odlasku da je odlučila da se na neko vreme povuče sa scene.
Marinko i Dubravka bili su u braku sedam godina i imaju ćerku Saru. Razišli su se pre dve godine, a Marinko je poslednje godine proveo sa novinarkom Lanom Sekulić. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA