Najnovije

GOŠA: Vučić ih nije umirio, nastavljaju s generalnim štrajkom

Uprkos tome što je Vlada odobrila jednokratnu pomoć od po 60.000 dinara, radnici fabrike "Goša" iz Smederevske Palanke, nastavljaju sa generalnim štrajkom.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Milan Vujičić iz Štrajkačkog odbora rekao je da su čuli da su dobili novog generalnog direktora, i da ga željno iščekuju. Naveo je da sa odlučili jutros da ipak nastave sa štrajkom i da im i premijer Vučić, prilikom posete u petak, nije uslovio pomoć prestankom štrajka.
Vlada Srbije odobrila je danas jednokratnu pomoć od po 60.000 dinara radnicima fabrike šinskih vozila i putničkih i specijalnih vagona Goša iz Smederevske Palanke, saopšteno je posle sednice Vlade. Zaključkom Vlade odobrena su i sredstva za overu zdravstvenih knjižica zaposlenima u Goši koja će važiti narednih šest meseci.
Radnici Goše su u generalnom štajku 15 dana, zbog neoverenih zdravstvenih knjižica, staža koji im nije uplaćivan četiri godine i zbog neisplaćenih zarada. Pročitajte OVDE i koji će to srpski tajkun će kupiti preuzeti najveću hrvatsku kompaniju Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA