Najnovije

VELIKI DAN ZA NOVORUSIJU: Putin priznao dokumenta, formira se zajednička armija!

Stanovnici Donbasa koji poseduju dokumenta DNR-a i LNR-a mogu slobodno da prelaze granice Narodnih Republika i Rusije kao i da borave na teritoriji Ruske Federacije, saopštila je Kancelarija za granične službe FSB-a u Rostovskoj oblasti.
Novorusija (Foto: ruspravda.info)

Novorusija (Foto: ruspravda.info)

Takođe priznaju se i registarske oznake Narodnih Republika na automobilima. "Vozila sa registarskim oznakama DNR-a i LNR-a imaju status učesnika u međunarodnom saobrađaju", rečeno je iz Kancelarije saobraćajne policije Državnog MUP-a Ruske Federacije u Moskvi.

Formiranje zajedničkog armijskog korpusa

Luganska i Donjecka Narodna Republika objavile su da će formirati „zajednički armijski korpus koji će se suprotstavljati ukrajinskoj soldatesci“. Ovo je objavila agencija RIA Novosti, pozvavši se na svoje izvore u vojnim vrhovima u Lugansku i Donjecku. Istovremeno je, ne precizirajući da li će „zajednički armijski korpus“ pripadnici oružanih snaga dve republike formirati po principu pola-pola ili u nekoj drugoj srazmeri, prenela da će borci DNR-a i LNR-a za ulazak u sastav korpusa morati da prođu konkurs koji će biti raspisan. Ambicija vojnih vrhova dveju republika Donbasa je da u korpus uđu najbolji i najbolje obučeni pripadnici oružanih snaga Donjecke i Luganske Narodne Republike. Oni koji su se već istakli u „dosadašnjim borbama“. Iako će biti odabrani najbolji, pripadnici korpusa proći će dodatnu „specijalnu obuku“. Već se zna i da će dobiti najbolje i najmodernije naoružanje i najsavremeniju ostalu opremu. Vojska DNR-a ratuje pod imenom Oružane snage Donjecke Narodne Republike. Vojska LNR-a formalno postoji kao Narodna milicija Luganske Narodne Republike. Još nije jasno ni koliko će „zajednički armijski korpus“ imati ljudi pod oružjem, ni gde će biti lociran, ni kome će se njegova komanda potčinjavati. Nejasno je takođe i da li je pojava korpusa prvi korak ka pojavi zajedničkih oružanih snaga Novorusije. Ako stvari krenu na tu stranu, onda to može biti i uvertira i u formalno državno objedinjavanje DNR-a i LNR-a, koji su na referendumima 2014. izglasali svoju nezavisnost, koja je u određenoj meri blokirana poslednjim sporazumom iz Minska.
Pročitajte još:
Izvor: NJuz front Srbija/fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA