Najnovije

"Haška odluka o Karadžiću biće revidirana po pi­ta­nji­ma genocida i udruženog zlo­či­na­čkog po­du­hvata"

Advokat Krstan Simić izjavio je za portal "narodne.net" da će u žal­be­nom pos­tu­pku, haška odluka Radovanu Karadžiću biti re­vi­di­rana po pi­ta­nji­ma od­go­vor­nosti za ge­no­cid i udruženi zlo­či­na­čki po­du­hvat.

Krstan Simić (Foto: Jutjub)

Simić kaže da broj žrta­va ne ispu­nja­va stan­dard uni­šte­nja je­dne etni­čke gru­pe, po­go­to­vo ako se ima u vi­du da su srpske sna­ge otvo­ri­le i ko­ri­dor, ko­jim su voj­ne sna­ge tzv. Ar­mi­je BiH, žene i de­ca na­pus­ti­li pros­tor Sre­bre­ni­ce. Posebno je važno izdvojeno mišljenje u vezi sa događajima na Markalama, ocenio je Simić na Narodne novine, čije je specijalno izdanje potpuno posvećeno haškoj odluci protiv Karadžića. Izvor: RTRS
Simić kaže da broj žrta­va ne ispu­nja­va stan­dard uni­šte­nja je­dne etni­čke gru­pe, po­go­to­vo ako se ima u vi­du da su srpske sna­ge otvo­ri­le i ko­ri­dor, ko­jim su voj­ne sna­ge tzv. Ar­mi­je BiH, žene i dje­ca na­pus­ti­li pros­tor Sre­bre­ni­ce. Po­se­bno je važno iz­dvo­je­no miš­lje­nje u ve­zi sa do­ga­đa­ji­ma na Mar­ka­la­ma, ocijenio je Simić za Narodne novine, čije je specijalno izdanje potpuno posvećeno haškoj odluci protiv Karadžića.

Pročitajte više na: rtrs.tv/vijesti/vijest.php
Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube