Najnovije

ZAPAD "SKAPIRAO": Od Putinove naredbe o povlačenju u Siriju stiže sve više ruskog oružja i trupa

Vodeći zapadni mediji tvrde da je Rusija, nakon naredbe Vladimira Putina o povlačenju osnovnih snaga iz Sirije, nastavila da dovozi naoružanje i vojnu opremu u tu zemlju. Čak intenzivnije nego dotad.

Ruska ispomoć Siriji (Ilustracija: vegchel.ru)

Britanska agencija Rojters, na primer, objavila je informaciju da je ruski teretni brod Jauza tri dana posle naredbe o povlačenju krenuo prema sirijskoj luci Tartus i tvrdi da je bio tako natovaren da se linija koja označava maksimalno dozvoljeno uranjanje u vodu bila "jedva vidljiva". Ista agencija je "izbrojala" da je u naredne dve nedelje u Siriju stiglo još pet ruskih teretnih brodova, uključujući i jedan tanker sa naftom. Potom su, kako tvrdi Rojters, u Siriju krenula dva desantna broda Cezar Kunjikov i Saratov "koji obično služe za prevoz trupa".
A za njima: dva velika desantna broda Aleksandar Otrakovski i Minsk i teretni brod Dvinjica-50. Britanska agencija posebno navodi da su sve ovo "registrovali i snimili" neki "turski blogeri", čija se imena naravno ne navode, ali po svemu sudeći, slušaćemo njihove izveštaje sa Bosfora o "ruskoj okupaciji" i u narednom periodu.
Izvor: fakti.org/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA