Najnovije

ERDOGAN PROMENIO PLOČU: Moramo da obnovimo saradnju sa Rusijom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je neophodno da se obnovi rusko-turska saradnja radi rešavanja regionalnih problema.

Putin i Erdogan ( Foto: kremlin.ru)

Odnosi Rusije i Turske su u krizi pošto je turska avijacija 24. novembra prošle godine oborila ruski borbeni avion Su-24 na nebu iznad Sirije.
- Nažalost, od 24. novembra preživljavamo težak period u odnosima s Rusijom. Posle raspada SSSR-a oni su se uspešno razvijali, ali su počeli da se kvare još pre incidenta s avionom, zbog politike koju je rusko rukovodstvo vodilo poslednjih godina. Bez obzira na oštru reakciju Moskve koju nam je teško da shvatimo, regionalni problemi su takvi da je neophodno da se obnovi naša saradnja, jer su Rusija i Turska važne zemlje u našoj geografiji - rekao je Erdogan nastupajući na Brukinškom institutu u Vašingtonu
Predsednik Turske je dodao da očekuje da će ruske kolege to shvatiti i ispravno oceniti. On je, takođe, naveo da kriza u Ukrajini treba da bude rešena na osnovu Minskog sporazuma i uz očuvanje teritorijalne celovitosti te zemlje.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA