Najnovije

ŠOKANTNO OTKRIĆE LA TAJMSA: Vojske CIA i Pentagona u Siriji se bore jedna protiv druge?!

LA Times je otkrio dokaze da se vojske CIA i Pentagona u Siriji bore jedna protiv druge, razotkrivajući pravu istinu o ratu SAD u regionu.

Vojske CIA i Pentagona u Siriji se bore jedna protiv druge?! (Wikimedia Commons)

- Borba se intenzivirala u protekla dva meseca dok jedinice CIA i jedinice Pentagona pucaju jedni na druge na teritoriji severnog predgrađa Alepa, potvrdili su američki zvaničnici i lideri pobunjenika.
Sredinom februara, jedinica koju je naoružala CIA pod imenom Fursan al Hak (Vitezovi pravednosti), isterana je iz grada Mareja koji je udaljen oko 30 kilometara od Alepa od strane Sirijskih demokratskih snaga koje podržava Pentagon, a koje su došle iz kurdskih oblasti na istoku- navodi LA Times. Ali, činjenica je da primarna misija SAD u Siriji nije da pobede ID, već da izvrše operaciju smene režima i svrgnu Asada, dok je zadržavanje ID-a tek sekundarna misija. Dok se SAD nisu umešale u Siriju, niko nije ni čuo za ID. Pentagon obučava skoro 80% kurdskih snaga u sklopu Sirijskih demokratskih snaga radi borbe protiv ID-a blizu turske granice, a CIA šalje protivtenkovske TOW projektile i ostalu tešku artiljeriju islamskim pobunjeničkim grupama koje se bore protiv Asada u oblasti Alepa. Delovanje Pentagona je u potpunoj saglasnosti sa naporima međunarodne zajednice u borbi protiv ID-a, dok je delovanje CIA potpuno prikriveno i osmišljeno tako da bi se destabilizovala Asadova vlada s ciljem promene režima. Nakon što su isfinansirali, obučili i naoružali ove dve odvojene grupe, Pentagon i CIA sada ni na koji način ne mogu da kontrolišu islamiste koji pokušavaju da zadrže svoju teritoriju. Činjenica da SAD podržavaju dve zaraćene strane u Siriji predstavlja strateški šablon haosa koji se često primenjuje s ciljem destabilizacije država i smene režima. Iako se čini kao da američka spoljna politika nije dobra, možda prava strategija ima veze sa izazivanjem haosa u Siriji sve do trenutka kada Asadova vlast ne bude svrgnuta kao što je prvobitno i planirano. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA