Najnovije

Beker otvoreno o Novaku: NATO bombe od njega napravile uličnog borca!

Trener Novaka Đokovića Boris Beker govorio je za NJuzvik o najboljem teniseru sveta povodom toga što je nominovan za prestižnu nagradu Laureus, koja se dodeljuje najboljem sportisti sveta.
Beker smatra da su Đokovića NATO bombe načinile uličnim borcem (Foto: Jutjub)

Beker smatra da su Đokovića NATO bombe načinile uličnim borcem (Foto: Jutjub)

Beker je istakao da je Novakovu karijeru i karakter odredilo to što je od detinjstva živeo u teškim uslovima, u ratom razorenoj Srbiji zbog NATO bombardovanja 1999. godine. – Novak nije odgojen zlatnom kašikom. Rođen je u ratom razorenoj Srbiji, pa su njegova porodica i on nekoliko puta morali da napuste svoj stan zbog bombi koje su padale nad njihovim glavama. To definiše vaš karakter. Zovem ga, u najboljem mogućem smislu te reči, pravim uličnim borcem - rekao je Beker za NJuzvik. – Mnogi ljudi su pitali, ”Ok kako hoćeš da imaš vrhunsku godinu kao prošlu”. Ja kažem da nije u pitanju samo poslednja godina, to je i sada. To je meč po meč, turnir po turnir. Ako imamo takav razgovor na kraju novembra, i on ponovo osvoji nekoliko turnira, bićemo srećni. Jedno pitanje odnosilo se i na to može li Novak da prestigne rekordnih 17 Gren slem titula Rodžera Federera. Srbin za sada ima 11, a njegov trener trenutno spušta euforiju. – Da li može da prestigne Federerovih 17 Gren slemova? Ovog trenutka nije toliko izvesno. Jednom, kada Novakova karijera bude završena, a ja ne znam do kada on želi da igra, onda ćemo moći da pričamo o tome – rekao je Beker. Novak Đoković je jedan od nominovanih za dobijanje Laureusa za najboljeg sportistu sveta u 2015. godini, a konkurenti će mu biti Luis Hamilton, Lionel Mesi, Jusein Bolt, Stef Kari i DŽordan Spit. Svečanost proglašenja najboljih održaće se 18. aprila u Berlinu.
Pročitajte još:TAKO TO RADI NOLE: Đoković organizovao dolazak dece sa Kosova i MetohijeĐOKOVIĆI PRIČALI O SRBIJI ZA CNN: Jelena objasnila zašto Novak neće biti uzor njihovom sinu (VIDEO)
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA