Najnovije

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima

Bivši premijer Hrvatske i lider SDP-a Zoran Milanović navodi da njegova stranka ne širi govor mržnje i dodaje da je takav govor prvenstveno prisutan na desnici.
Zoran Milanović (Foto: printskrin/Pravda)

Zoran Milanović (Foto: printskrin/Pravda)

Zoran Milanović je u Novoj Gradiški, odgovarajući na navode HDZ-a da širi govor mržnje, rekao da "reći nekome da je šaka jada nije govor mržnje, nego ruganje". Milanović je na nedavnom skupu SDP-a za hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović rekao da je "šaka jada" a za premijera Tihomira Oreškovića da je "šamar državi". Vladajući HDZ naveo je tada da Milanović ovakvim izjavama širi govor mržnje. Lider SDP-a dodao je kako stalno pita svoje članove, prijatelje i kolege žele li da bude još oštriji i misle li da je prešao granicu nakon koje će neko od njih "izaći na ulicu s plinskom bocom ili čekićem i početi da razbija". To je, kako kaže, govor mržnje. "Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je deo političkog govora. Pogledajte kako pričaju republikanci u Americi", dodao je Milanović. Prema njegovim rečima, takav govor je prvenstveno prisutan na desnici. "Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, ali to niste čuli iz naših usta", zaključio je šef SDP-a.
Pročitajte još:ZAGREB SE NE SMIRUJE – STIŽU NOVE PACKE: Hrvatski ministar opominje SrbijuHAFINGTON POST: Nova hrvatska vlada bliska Opusu Dei, udruženi su muslimani i radikalni katolici
Izvor: Večernji list, HRT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA