Najnovije

Patrijarh Kiril: Predsednik Nikolić odavno zaslužio nagradu!

MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao da je Nikolić odavno zaslužio posebnu nagradu koja mu je danas uručena, jer je "čitavim životom i delom dokazivao vrline pravoslavlja i veliko prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom".
Patrijarh Kiril (Foto: JuTjub)

Patrijarh Kiril (Foto: JuTjub)

"Rusi i Srbi su i u prošlosti i budućnosti neraskidivo povezani", rekao je predsednik Nikolić i naglasio podršku ulozi Rusije u borbi protiv međunarodnog terorizma i naporima da ponovo uspostavi dobre odnose sa Evropom, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika. Nakon sastanka Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril na svečanoj ceremoniji uručio je predsedniku Nikoliću posebnu nagradu, Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koja nosi ime NJegove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije Alekseja II. Predsednik Republike i partijarh Kiril razgovarali su o stanju hrišćanstva u Evropi, migrantskoj krizi, o susretu Patrijarha Kirila i pape franciska u Havani, prijateljstu Rusije i Srbije. Patrijarh moskovski naglasio je da je izuzetno srećan zbog susreta sa papom franciskom i da su bratski podelili brigu o hrišćanstvu. Nakon uručenja nagrade predsednik Nikolić obratio se prisutnima na ruskom jeziku. Uz predsednika Nikolića laureati ove nagrade bili su i Patrijarh bugarski NJ. S. Neofit, kao i predsednik Državne dume Ruske federacije Sergej Nariškin. Na kraju svečanosti kamerni hor izveo je srpsku pesmu "Tamo daleko", navodi se u saopštenju.
Pročitajte još:TRGOVINA ORGANIMA: Kušner svedok protiv Hašima TačijaRASIME, KUPI PRNJE: Zukorlić pravi dogovor sa Vučićem – muftija ulazi u vladu!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA