Najnovije

Haos u Nemačkoj, sukobili se Kurdi i Erdoganove pristalice! (VIDEO)

U nekoliko gradova u Nemačkoj došlo je do sukoba prokurdskih aktivista i učesnika mitinga podrške turskoj vladi. Interventna policija je upotrebila suzavac i palice kako bi smirila situaciju.

Haos na ulicama Nemačke (Foto: Jutjub)

Demonstracije su održane u Kelnu, Nirnbergu, Frankfurtu, Štutgartu i nekoliko manjih nemačkih gradova kao odgovor na nedavne terorističke napade u Ankari i Istanbulu.
Demonstranti su nosili transparente sa turskim nacionalnim obeležjima, a neki su uzvikivali „Alahu egber“. S druge strane, na stotine Kurda i članova nemačke levičarske partije organizovali su kontramiting, optužujući demonstrante da imaju čvrste veze sa Erdoganovom vladajućom strankom, koja je zaslužna za ugnjetavanje kurdske populacije na jugoistoku Turske i upotrebu vojne sile.
Kako navode mediji, privedene su 24 osobe koje su bacale petarde i flaše, a povređeno je pet policajaca. Procenjuje se da je na kontramitnigu bilo oko 250 prokurdskih aktivista, dok je na maršu podrške turskoj vladi učestvovalo nekoliko stotina demonstranata, što je mnogo manje od 5.000, koliko je prvobitno bilo najavljeno.
Do sukoba je došlo u Hamburgu i Štutgartu, gde je povređeno 12 policajaca i pet demonstranata. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA