Najnovije

Dveri podnele krivičnu prijavu protiv Vučića. Evo za koje krivično delo ga optužuju

Srpski pokret Dveri podneo je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog lažnih internet naloga i spotova koje su pojedini mediji pripisali tom pokretu.

Boško Obradović (Foto: Fonet)

Kako su naveli, prijave su podneli protiv predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, kao i vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića i urednika jednog beogradskog dnevnog lista, kako se navodi, sumnje da su počinili krivična dela protiv intelektualne svojine i bezbednosti računarskih podataka. Obraćajući se novinarima u sedištu Demokratske stranke Srbije, predsednik Dveri Boško Obradović kazao je da je prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal podneo zbog lažnih internet naloga i spotova koje su pojedini mediji pripisali tom pokretu. "Dva glavna partijska glasila SNS-a su objavila lažni spot na lažnom nalogu Dveri sa lažnom slikom Srbije bez Kosova i Metohije. Sutradan je televizija Pink to emitovala da bi na kraju dana, Aleksandar Vučić na jednom mitingu SNS-a rekao da njemu patriotske pridike ne može da drži neko ko je otcepio Kosmet od Srbije", kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, reč je o „negativnoj i prljavoj“ kampanji koju protiv koalicije DSS-a i Dveri sprovodi „medijsko-informativni štab SNS-a“. „Već nekoliko meseci traje sprega političkog i visokotehnološkog kriminala protiv naše koalicije. Medijsko-informativni štab SNS-a učiniće sve da zaustavi rast našeg rejtinga jer smo im jedini dostojni i pravi rivali u ovoj kampanji“, kazao je Obradović. On je ponovo pozvao lidera naprednjaka Aleksandra Vučića na televizijski duel ali je i ocenio da se Vučić plaši direktnog sučeljavanja „jer nije ispunio predizborna obećanja i nema šta da kaže narodu“. Potpredsednik DSS-a Borko Ilić ocenio je da „sve češći napadi“ na koaliciju te stranke i Dveri, svedoče „o panici režima“ ali i o sve većem poverenju koje taj izborni savez uživa medju gradjanima.

„Očigledno je da naša koalicija raste jer mi smo jedini koji imamo suštinsku drugačiju politiku od drugih stranaka u Srbiji, jedini smo hrabri da kažemo da smo protiv NATO-a i EU, da smo za jačanje saradnje sa Rusijom, da smo za srpsko selo i za jačanje poljoprivrede“, kazao je Ilić. Izvor: Pravda/Foto: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA