Najnovije

GOSPODAR NEBA SUHOJ: Ovaj avion u vazduhu može sve što želi! (VIDEO)

Možda Suhoj Su-30 nije ni najbolji, ni najbrži, ni najbolje naoružani vojni avion koji postoji, ali zato ima jedna stvar u kojoj mu malo koji lovac na svetu može da parira.

(Foto: RIA Novosti)

Naime, njegove manevarske sposobnosti su pravo čudo za gledanje - ni jedan avion ne može tako dobro da izvede Pugačovljevu kobru kao popularni "Flanker" (u verziji Su-27 je pilot Viktor Pugačev i izveo originalni manevar prvi put), što ruski piloti s ponosom ističu.
Na današnjem nebu gde ultra moderni vazduh - vazduh projektili mogu da raznesu vaš lovac nezavisno o estetskom utisku njegovih manevra, takve sposobnosti više ne znače kao nekad.
Ipak, najnovija varijanta Su-30SM poboljšana je do te mere da su nadležne sile u ruskim vazdušno-kosmičkim snagama nedavno naručile još 30 komada ovog lovca. Time će Su-30SM postati najbrojniji borbeni avion u ruskom ratnom vazduhoplovstvu.
Novi detalji na Su-30SM bazirani su uglavnom na izvoznom Su-30MK modelu, osim što su na njima francuska i izraelska elektronika zamenjene ruskom. Pogonski motori su isti (AL-37FP), a prema novim standardima ruske avijacije poboljšani su radar, komunikacija i naoružanje...
S ovim novim ugovorom, Su-30SM doguraće do brojke 90 u ruskim vazdušno- kosmičkim snagama, a još 20 komada je naručeno za mornaricu (koja bi trebalo da ih ima ukupno 50).
Prvo iskustvo ovog lovca na bojnom polju bilo je krajem prošle godine u Siriji gde su inicijalno pružali pratnju drugim avionima, a kasnije i sami provodili misije bombardovanja džihadista. Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA