Najnovije

SITI PIŠE ISTORIJU: "Građani" prvi put u polufinalu Lige šampiona, nemoć PSŽ-a

Fudbaleri Mančester sitija prvi put u klupskoj istoriji plasirali su se u polufinale Lige šampiona, i to jer su posle 2:2 u Parizu protiv PSŽ-a, trijumfovali sa 1:0 na svom terenu i uz gol Kevina de Brujnea proslavili najveći uspeh "građana".

Mančester Siti( Foto: UEFA.com)

Parižani su došli u Mančester rešeni da pokažu da njihova francuska dominacija može da se prenese i na završnicu elitnog evropskog takmičenja, no posle 20 uvodnih minuta postalo im je jasno - nemaju snage ni umeća da nadmudre rivala.
Sudar dve ekipe sa arapskim vlasničkim strukturama, duel "bogataša" kako su ga mnogi proglasili, nije bio previše zanimljiv. Zapravo, ni nalik onom pariskom, kada je bilo svega i svačega na terenu, uključujući i jedan promašeni penal. Takav slučaj se desio i u revanšu, a upravo je neprecizan šut Serhija Aguera sa "bele tačke" bio i jedini vredan pomena momenat iz prve polovine drugog susreta, u kojoj ga je u svom kaznenom prostoru oborio golman PSŽ-a Trap. Istina, mogla bi da se pomenu i dva Aguerova šuta, iskosa i sa distance, kao i Ibrahimovićev slobodnjak koji je DŽoa Harta naterao na atraktivnu intervenciju, ali to je bilo daleko manje od onoga što se očekivalo od timova čiji su igrači skupoceni na fudbalskom tržištu. I, posle takvih 45 minuta, bilo je jasno šta je trenerima činiti u nastavku: Pelegrini da ne menja ama baš ništa, dok umor ne nastupi, a Loran Blan da sve karte baci na ofanzivu. To je nekadašnji francuski defanzivac i svetski prvak sa "trikolorima" i učinio, no ulazak Pastorea, koji se sa Lukašom našao iza isturenih Kavanija, Ibrahimovića i Di Marije. Ipak, umesto napada gostiju u talasima, pogodak je postignut na drugoj strani. I to prelep. Kevin de Brujne je sa oko 20 metara desnom nogom uputio loptu u dalji donji ugao svoje mete, a ona se upravo tu i smestila u mrežu, na oduševljenje svih na "Etihadu". Utišali su se tada navijači PSŽ-a, utihnule sve nade gostiju da mogu do podviga. Osim šuta Kavanija, kog je, poput Zlatanovih slobodnjaka, umirio DŽo Hart, "sveci" nisu uspeli da priprete dovoljno da bi se "građani" uzdrmali. Zato su na kraju igrači i stručni štab Sitija slavili istorijski uspeh, prvi plasman u polufinale Lige šampiona. U njemu neće biti Zlatana Ibrahimovića i saigrača iz ekipe Pari Sen Žermena. Imajući u vidu sve viđeno u revanšu, drugačije i ne bi bilo zasluženo. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA