Najnovije

Vuk Jeremić jedan od favorita za novog generalnog sekretara UN!

Vuk Jeremić je drugi na listi favorita za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija prema procenama britanske kladionice “William Hill”. Ispred njega je samo Helen Klark, koju je kandidovao Novi Zeland.

Vuk Jeremić (Foto: Medija centar Beograd)

– Predstavljaćemo Srbiju na najvišoj svetskoj pozornici, to je izuzetna prilika. Učinićemo sve što je u našoj moći da to uradimo na najbolji mogući način – rekao je Jeremić povodom kandidature za generalnog sekretara UN.
U Ujedinjenim nacijama je juče počeo neformalni dijalog kandidata za generalnog sekretara UN, koji je po prvi put u istoriji javan.
Prvi na redu bili su: šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, bivša bugarska ministarka spoljnih poslova Irina Bokova i nekadašnji portugalski premijer Antonio Gutereš.
Danas treba da se predstave hrvatska kandidatkinja Vesna Pusić i slovenački kandidat Danilo Tirk. Neformalni dijalog je nova praksa Generalne Skupštine UN, u cilju unapredenja transparentnost kandidati imati priliku da predstave svoj program – viziju buduće reforme sistema UN, kako bi se odgovorilo izazovima 21. veka. Za funkciju devetog generalnog sekretara UN je zainteresovano je 20 potencijalnih kandidata, a u trku za tu dužnost države članice mogu predlagati svoje kandidate do kraja juna. Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA