Najnovije

Spremite se za plej-of: Magični Harden oborio Kraljeve i zakazao revanš sa Voriorsima

Hjuston Roketsi su u noći između srede i četvrtka pobedili Sakremento i tako rezervisali poslednju kartu za plej of.

DŽejms Harden( Foto: NBA.com)

Poslednje kolo regularnog dela NBA lige razrešilo je samo jednu dilemu, a to je preostali putnik u plej-of iz Zapadne konferencije. To je ekipa Hjustona koja nije dozvolila iznenađenje na svom parketu protiv nemotivisanog Sakramenta - 116:81.
Iako je i Juta imala šansu da u poslednjem kolu domogne osme pozicije, poraz od Lejkersa uslovio je kraj nade za DŽezere, kojima je istina bio potreban i kiks Hjustona.
Sjajni DŽejms Harden je sa 38 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija, predvodio Rakete do ubedljive pobede nad Kraljevima, koja im je omogućila plasman na osmu poziciju Zapada. Možda mnogima u Hjustonu nije prijatno kada saznaju da ih u četvrtfinalu očekuje moćni rekorder Golden Stejt, prošlogodišnji rival iz finala plej-ofa na Zapadu (Voriorsi slavili 4:1 u seriji), ali šta da se radi.  Bitno je da su uspeli da se dokopaju digravanja koje je delovalo kao nemoguć cilj nakon očajnog starta sezone i smene trenera Kevina Mekhejla. NJegov zamenik DŽej Bi Bekerstraf preuzeo je tim sa skorom 4-11 i do kraja regularnog dela uspeo da ih dovede do plej-ofa. “Mnogi su nas otpisali, mislili da nećemo doći do plej-ofa, a pogledajte gde smo. Idemo utakmicu po utakmicu, biće teško protiv momaka koje poznajemo iz prošlogodišnjeg finala Zapada, jer oni očigledno igraju dobro, ali smo i mi dobri”, optimistično poručuje Harden čiji tim nije imao otpor Kingsa koji su kombinovali i igrali sa samo osam igrača.  Bilo kako bilo, sada imamo svih osam parova plej-ofa u obe konferencije i jasno je da nas očekuju zanimljivi okršaji. Na Zapadu je u finišu borbe za doigravanje bilo neizvesnije, a osim rata između Voriorsa i Roketsa u četvrtfinalu nas očekuju i okrašaji San Antonija i Memfisa, Oklahoma igra sa Dalasom, dok petoplasirani Portland ide na Los Anđeles Kliperse. Na Istoku je pak sve bilo ranije odlučeno, a i tokom sezone u ovoj konferenciji učinilo se da se sve odavno zna. Majami je išao ka pobedi u Bostonu koja bi mu omogućila plasman na treće mesto, ali su pali u trećoj četvrtini i na kraju izgubili sa 98:88. Ali opet su završili na željenoj poziciji, jer je Atlanta izgubila od Vašingtona sa 109:89. Houksi su na kraju četvrti i igraju sa petoplasiranim Bostonom, dok Šarlot započinje u seriju na gostovanju u Majamiju. Lider Istoka Klivlend otvara seriju duelom sa osmoplasiranim Detroitom, dok drugoplasirani Toronto igra sa Indijanom. Plej-of serije startuju u subotu uveče.   Parovi plej-ofaIstok Klivlend – Detroit Toronto – Indijana Majami – Šarlot Atlanta – Boston Zapad Golden Stejt – Hjuston San Antonio – Memfis Oklahoma – Dalas LA Klipers - Portland Izvor: Mozzartsport.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA