Najnovije

ČETIRI MUŠKARCA I JEDNA ŽENA: Britanija uhapsila 5 osoba povezanih sa napadima na Brisel i Pariz

Britanska policija uhapsila je, u sklopu istrage povezane s pariskim i briselskim napadima, pet osoba pod sumnjom da su pripremali teroristička dela.

Aerodrom - Brisel (Foto: Jutjub)

Trojica muškaraca i žena pritvoreni su u Birminghamu u središnjoj Engleskoj u četvrtak, a drugi muškarac zadržan je na londonskom aerodromu Gatvik rano ujutru u petak.
Šef policije Konstebl Markus Bel iz Vest Midlandsa kaže da nema informacija koje bi ukazivale da je bio planiran napad u Velikoj Britaniji.
On je dodao: "Ove akcije deo su velike istrage antiterorističke organizacije vestmidlandske policije koja sarađuje s antiterorističkom mrežom (domaćom špijunskom agencijom) MI5 i međunarodnim partnerima uključujući belgijske i francuske vlasti kako bi se suprotstavili svakoj pretnji Velikoj Britaniji nakon napada u Evropi".
Policija je odbila da da bilo kakve podatke, ali sigurnosni izvori su potvrdili da su uhapšeni povezani sa samoubilačkim napadima u Briselu u kojima je prošli mesec ubijeno 32 ljudi i napadima u Parizu u kojima je život izgubilo 130 ljudi.
Četvoricu muškaraca, starosti 40, 59 i dvojica od 26, kao i 29-godišnju ženu ispitali su istražitelji specijalizovani za terorizam, a policija je pretražila nekoliko zgrada u Birminghamu.
Britanski mediji su objavili da je Belgijac Mohamed Abrini, osumnjičen da je upleten u napade ID-a u Briselu, putovao u Birmingham prošle godine i fotografisao fudbalski stadion. Izvor: Jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA