Najnovije

PRAĐEDOVSKIM STAZAMA: Šolc ne odustaje

Nemačka nastavlja da naoružava Ukrajinu...

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će dodatno ojačati ukrajinsku protivvazdušnu odbranu slanjem još oružja i municije.

"Vlada u Berlinu će isporučiti još jedan sistem protivvazdušne odbrane 'patriot' kao pomoć u zaštiti ključne infrastrukture", rekao je Šolc novinarima nakon razgovora sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Šolc je naveo da bi paket trebalo da stigne tokom zimskih meseci i da će dati značajan doprinos jačanju bezbednosti Ukrajine, preneo je Tanjug.

"'Patriot' je jedini sistem koji može da se nosi sa svim tipovima ruskih projektila", rekao je Zelenski novinarima posle sastanka sa Šolcom.

Ukrajinski predsednik je istakao da je protivvazdušna odbrana bila u fokusu svih njegovih bilateralnih susreta u Granadi.

Španska vlada je obećala šest dodatnih sistema protivvazdušne odbrane HAVK.

Nemačka, kako podseća "Blumberg", je obezbedila Ukrajini milijarde evra finansijske i humanitarne pomoći i isporučila širok spektar vojne opreme, uključujući oklopna borbena vozila pešadije, borbene tenkove "leopard" i samohodne haubice.

Pročitajte OVDE više o borbama na Donjeckom pravcu

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA