Najnovije

PRLJAVI RAT NA IVICI CENZUSA: Radulović optužio Pajtića da blokira izlaz njegove stranke na izbore

- Bojan Pajtić se zubima drži za cenzus i nezakonitim sredstvima nas sprečava da izađemo na izbore - tvrdi lider stranke "Dosta je bilo".

Radulović (Foto: JuTjub)

Saša Radulović tako objašnjava zašto je Pokrajinska izborna komisija (PIK) odbila njegovu listu u Vojvodini.
- Ideja da bilo kome tražite nebitne formalne razloge da mu osporite pravo da izađe na izbore je političko dno kampanje. Bojan Pajtić zna da smo jači od DS-a - kaže Radulović za Blic. U zvaničnom objašnjenju PIK-a navodi se da je listu Saše Radulovića podnelo neovlašćeno lice, kao i da je Sporazum o osnivanju tog pokreta svojim potpisom osnovalo devet birače, umesto obaveznih 10. Maja Petrović, član stručnog tima PIK-a, kaže da je Sporazum o osnivanju prvo podržalo 10 birača, a da je poslednjeg dana predaje liste jedan od njih Zoran Nikolić istupio. Ona navodi da Raduloviću nije dat dodatni rok da ispravi neodstatke. - To je stvar koja se ne može retroaktivno promeniti. Tog dana smo zatvarali liste - kaže Maja Petrović. U pokretu Dosta je bilo navode da niko od potpisnika Sporazuma o osnivanju nije istupio, pa ni Nikolić, kao i da nije tačno da je neovlašćeno lice podnelo listu. Oni su juče podneli tužbu na rešenje PIK-a Upravnom sudu, koje mora da odluči u roku od 24 sata. - Naša lista je jednoglasno odbijena, ali glavni pokretači su članovi PIK-a koji dolaze iz DS-a. Od njih smo tako nešto najmanje očekivali - navode u Dosta je bilo.
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić nije se mnogo osvrtao na optužbe iz pokreta Dosta je bilo, sa kojim je nedavno (neuspešno) pregovarao i o zajedničkom izlasku na izbore.
- Ne znam zašto je Radulović napao DS. U RIK-u su zastupljene sve političke stranke. Odbijanje liste nema veze sa politikom - kaže Pajtić.

Pajtić (Foto: JuTjub)

Srpska napredna stranka ocenila je kao "skandalozan" i "nezakonit" pokušaj Demokratske stranke da iz izborne trke u beogradskoj opštini Vračar izbaci listu "Dosta je bilo", koju vodi Saša Radulović. - Radulović je naš politički protivnik, ali Srbija je demokratska zemlja u kojoj svako ko ispuni zakonske uslove ima pravo da učestvuje na izborima. Zato je pokušaj DS da na protivzakonit način iz izborne trke na beogradskoj opštini Vračar izbaci jednu stranku - skandalozan. To je ruganje demokratiji - saopštio je šef izbornog štaba SNS na Vračaru Uglješa Mrdić. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA