Najnovije

POVRATAK KRALJA: Nadal ponovo vlada Monte Karlom

Kralj se vratio na tron. Rafael Nadal je deveti put u karijeri osvojio titulu u Monte Karlu. Španac je u finalu posle skoro tri sata savladao Gaela Monfisa 7:5, 5:7, 6:0.

Nadal (Vikipedija)

Nadalu je ovo prva titula masters serije posle dve godine, a prva u Monte Karlu još od od 2012. Španac je ostvario 12. pobedu u međusobnim duelima, a izgubio je samo dva meča.
Čak pet brejkova je viđeno u prvom setu. Vodila se žestoka borba za svaku loptu, a Nadal je iskoristio petu set loptu. Čak tri je imao u desetom gemu kada je mogao da napravi brejk. Ipak, ako se Monfis tada spasao, nije u 12. kada je Španac poveo 1:0.
Drugi set je bolje počeo Francuz i napravio brejk u trećem gemu. Međutim, Nadal je uzvratio u šestom, a onda su usledila još dva. Kod rezultata 5:5 borbeni Francuz je iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo 6:5. U narednom gemu je bilo mnogo manje uzbuđenja, pa je Monfis iskoristio prvu set loptu.
Za razliku od prva dva seta, u trećem je na terenu postojao samo jedan teniser. Nadal je pokazao svu svoju snagu i sa ubedljivih 6:0 slavio u finalu. Monfisu tako nije pošlo za rukom da bude prvi Francuz posle Sedrika Piolina koji je pobedio u Monte Karlu. Piolin je na ovom turniru slavio 2000. godine. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA