Najnovije

Prošli put se dočekala na ruke, sada je trenutak da Armija padne na kolena!

Stručnom štabu Crvene zvezde biće zadatak da recept iz drugog meča upotrebi večeras, a na ekipi da ga primeni na terenu i konačno zada udarac snažnom rivalu.

Tarens Kinsi( Foto: Euroleague.com)

Prva dva meča četvrtfinalne serije između CSKA i Crvene zvezde jasno su pokazala da srpski šampion ima čime da se suprotstavi snažnoj moskovskoj Armiji. Iako je bio veliki favorit, tim Dimitrisa Itudisa morao je pošteno da se preznoji kako bi u srpsku prestonicu stigao sa vođstvom od 2:0, a da su crveno-beli imali malo više sreće i umeća u završnici druge utakmice u večerašnji orkšaj u Beogradskoj areni (20.45, TV Sportklub 1) ušlo bi se sa potpunim egalom. Ipak, čini se ni da taj nesrećni poraz od pre četiri dana nije obeshrabrio izabranike Dejana Radonjića, već ih je dodatno motivisao da večeras pokažu da su u stanju da sruše jedan od najvećih klubova Starog kontinenta.
Zvezda iza sebe ima možda i najbolji meč u ovoj sezoni. Svaki napad je bio strpljiv i do tančina osmišljen, a svaka odbrana na granici izdisaja. Stručnom štabu Crvene zvezde sada će biti zadatak da taj recept ponovo upotrebi, a na ekipi da ga primeni na terenu i konačno zada udarac rivalu koji se nadavno sapleo, ali i dočekao na ruke, ali večeras mora da padne na kolena. Podrška prepune Beogradske arene mogla bi da predstavlja ključni vetar u leđa za crveno-bele, ali i da im, poput meča sa Darušafakom, u potpunosti veže ruke. CSKA je ozbiljan tim sa iskusnim igračima, koji su u stanju da se u potpunosti isključe od atmosfere, tako da ne treba očekivati da će oni u ovaj meč ući pod nekom bogzna kakvom tenzijom. To zapravo znači da je na Radonjiću i njegovim pomoćnicima jedan od osnovnih ciljeva proteklih dana bio da u potpunosti odmore i rasterete tim pred ovaj duel. "Ponavljam, CSKA je jedan od favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Imaju mnogo razloga da razmišljaju da će moći da dođu do tog trofeja. Mi smo u oba meča pokazali da možemo da budemo konkurentni i nadamo da ćemo uz pomoć navija moći da damo maksimum i uradimo sve kako bismo ponovo bili u prilici da im pariramo", rekao je Radonjić.

Crveno-belima je u prva dva meča, a posebno u drugom, nedostajala lucidnost Marka Gudurića, igrača koji je mnogo puta ove sezone pokazao da je u stanju da postigne važne poene u trenucima kada se lomi meč i povuče svoju ekipu ka pobedi. Zvezdin šuter u Moskvu nije putovao zbog visoke temperature, a večeras će biti zadužen da svoji trojkama podine temperaturu u Areni. Jasno je da će Zvezdinim igračima najveću pretnju i u ovoj utakmici praviti Miloš Teodosić i Nando de Kolo, koji će ponovo imati specijalne čuvare, a strašna borba ponovo će biti vođena pod obručima, gde su crveno-beli pokazali da su u stanju da pariraju gotovo nezaustavljivom Kajlu Hajnsu. "Analiza se pravi iz ugla šta možemo, a pritom se zaboravlja da se na drugoj strani nalazi CSKA. Treba nam 40 minuta fenomenalne igre da bismo došli u situaciju da nešto uradimo. Sigurno je da će CSKA staviviti svoje adute u službu pobede", rekao je Radonjić. Sudije večerašnje utakmice ponovo će biti pod velikom lupom Zvezdine publike, posebno nakon nekoliko štetnih odluka na račun Beograđana u prvom meču od strane trojke Jerezuelo - Pukul- Balak. Kompletnu sliku su u drugom meču donekle popravili Gonzales, Huan Karlos i Koromilas, a večeras na scenu Beogradske arene izlaze Španac Migel Perez Perez, Italijan Karmelo Paterniko i Finac Petri Mantila. Izvor: Mozzartsport.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA