Najnovije

NBA: Brejk Dalasa, Golden Stejt može i bez Karija

U najjačoj ligi sveta sinoć odigrana 3 meča.

Radost Dalasa( Foto: NBA.com)

Toronto je na domaćem parketu pobedio Indianu u utakmici koju su morali da dobiju jer su već jednom kiksnuli kao domaćini i drugi eventualni poraz bi ih doveo na rub eliminacije. Rezultat u seriji je sada 1-1, a najzaslužniji za pobedu Reptorsa je bio Jonas Valančiunas sa 23 poena i 15 skokova i tako uspeo da nadoknadi još jedno loše veče dve prve zvezde tima Lauri-DeRozen. Kod poraženih standardno najbolji je bio Pol DŽordž sa 28 ubačenih koševa ali nije imao podršku saigrača.

Veliko iznenađenje viđeno je u Oklahomi gde su domaći poraženi od Dalasa. Ništa nije nagoveštavalo ovakav rasplet događaja, pogotovo što je Oklahoma prvi meč u seriji rešila u svoju korist sa čak 38 poena razlike. Ključ poraza " Gromova" leži u jako lošim partija vodećeg dvojca tima Vestbruk-Durant. Poesbno loš je bio Kevin Durant koji je ispisao negativnu istoriju. Naime on je šutirao iz igre 7-33 i tako izjednačio rekord Majkla DŽordana po broju promašenih šuteva na jednom plej of meču. Leteći Majk je to "uspeo" da uradi 1997. godine. Kod pobednika najefikasniji je bio Felton sa 21 poenom.

U poslednjem meču večeri Golden Stejt je bez prve zvezde tima Stefa Karija uspeo da pobedi Hjuston i tako povede 2-0 u seriji. Kod branioca titule u odsustvu Karija iskočio je Klej Tompson i sa 34 poena predvodio svoj tim do pobede. Kod poraženih bolji od ostalih je bio Harden sa 28 poena i 11 asistencija.

Rezultati: Toronto-Indiana 98-87 Oklahoma-Dalas 84-85 Golden Stejt-Hjuston 115-106 Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA