Najnovije

ISTO KO ALIJA: Tuđman žrtvovao sopstveni narod u Vukovaru!

BEOGRAD - Nije Alija Izetbegović jedini koji je žrtvovao svoj narod zarad bacanja "ljage na Srbe" i kako stoje stvari istim metodama se služio i njegov najbliži saveznik, Franjo Tuđman. U Hagu je gotovo dokazano da je Alija iscenirao Markale i prodao Srebrenicu, a sada na videlo izlaze i mutne radnje nekadašnjeg hrvatskog lidera Tuđmana.

Franjo Tuđman - neoustaštvo kao lična karta (Foto: JuTjub)

Čak je i sam Bakir Izetbegović, Alijin sin i današnji lider u BiH, pozvao nadležne vlasti da provere navode o Markalama i Srebrenici, a da li će se oglasiti hrvatske vlasti, ostaje da se vidi. Evo šta je objavio hrvatski portal Net o Tuđmanovim smicalicama tokom rata. Zapovednik obrane Vukovara Mile Dedaković Jastreb je u danima pred "pad Vukovara" od predsednika Franje Tuđmana zatražio hitnu evakuaciju civila, a prema snimku koji je u Dnevniku emitovao HTV – nije naišao na osobito razumevanje, niti zabrinutost, piše hrvatski portal Net.

“A ja bih Vas podsetio, tamo je 2.000 dece. Što ćemo s tom decom?”, pitao je Dedaković. Snimao je sve razgovore sa Zagrebom.

“Hajde, hajde, Vi radite svoje, idem ja da vidim što, je l’. Ne dolazi u obzir nikakvo izvlačenje”, odgovara mu Tuđman. Molbe za pomoć Dedaković je slao do zadnjeg dana, piše net.hr.

“Dajte mi to, što ste mi sad kazali, dajte mi to lijepo faksom pošaljite”, kaže na snimku Tuđman.

“E, kad kod mene ne radi faks, gospodine predsjedniče”, odgovorio mu je Jastreb.

Osnovno pitanje koje se ovde postavlja jest – je li državna vlast učinila sve da umanji tragediju, ako ne slanjem pomoći, onda makar evakuacijom? U opkoljenom Vukovaru je poginulo više od 4.000 ljudi, no uprkos tome što su brojni Vukovarčani pružili "herojski otpor", Dedakovića je po dolasku u Zagreb dočekao šok, piše hrvatski portal. Podsetimo, Dedaković je nakon što se izvukao iz Vukovara uhapšen od strane Vojne policije, odnosno Sigurnosno-informativne službe Ministarstva obrane. Danima su ga tukli i maltretirali u zgradi Vojne policije na Lašćinskoj cesti u Zagrebu, optužujući ga za krađu novca od obrane Vukovara. S tim je, kako kaže Dedaković, bio upoznat i predsednik Tuđman, dok je Gojko Šušak, ministar obrane , ubrzo nakon “dočeka” priređenog Dedakoviću, kazao da ne beži od toga da je premlaćivanje djelo SIS-a, navodi hrvatski portal.

“Jesu li Dedakovića vojni policajci istukli, ili je ozljede zadobio u prometnoj nesreći – to će se pokazati i dokazati na sudskom procesu. Ja samo mogu reći da nikoga nisam poslao da ga tuče… Ali, molim vas, kakav je to način da on snima svoje razgovore s predsjednikom države i onda ih javno objavljuje? U kojoj to zemlji, čak i u miru, možete doživjeti?”, kazao je Šušak nedeljniku Globus nekoliko meseci nakon pada Vukovara. Bio je ogorčen zbog upravo ovih snimaka, od kojih je jedan emitovan u Dnevniku, a za Dedakovića je kazao kako su ga mediji uzdigli do simbola Vukovara.

Dedaković nikada nije osuđen za krađu zbog koje je gotovo tjedan dana trpio batine, a nije ni Šušak ikad odgovarao za premlaćivanje Dedakovića i Branka Borkovića, Mladog Jastreba. Naknadno je Dedaković označen kao krivac za pad Vukovara, od strane državne komisije na čelu s Josipom Manolićem, a koja je Dedakovića optužila za pokušaj rušenja ustavnog poretka. Odluka komisije, koju je birao Tuđman, nikada nije poništena, navodi portal Net. Izvor: BalkanBreakingNews.Com / Net.hr / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA