Najnovije

NBA: "Brada" uzvratio udarac, brejkovi Oklahome i Toronta

U noći između četvrtka i petka u NBA ligi odigrano 3 meča prve runde plej ofa.

DŽejms Harden( Foto:NBA.com)

Toronto je uspeo da vrati brejk i tako ponovo stekne prednost domaćeg terena. Reptorsi su neočekivano lako izašli na kraj sa Indianom i poveli 2-1 u seriji. Sve je bilo poznato već posle prvog poluvremena u kom su gosti stekli 17 poena razlike i tu prednost rutinski održali do kraja. Kod pobednika najefikasniji su bili DeRozen i Lauri sa po 21 poenom. Kod poraženih konstantno dobar je bio DŽordž sa 25 poena ali je problem što ga saigrači nisu pratili u poslednja dva meča i to se odrazilo na rezultat.

Oklahoma je razbila Dalas, postigla čak 131 poen i pokazala da je poraz u drugom meču serije bio samo plod loše večeri. Briljirao je Durant sa 34 poena i tako se iskupio za lošu partiju od pre 2 dana. Rasel Vestbruk je dodao 26 i imao 15 asistencija. Kod poraženih najefikasniji je bio Metjuz sa 21 poenom. Oklahoma sada vodi sa 2-1 u seriji, a četvrti meč se igra prekosutra takođe u Dalasu.

Najzanimljiviji meč večeri je odigran u Hjustonu gde su domaći uspeli da iskoriste neigranje Karija i smanje u seriji na 2-1 protiv Golden Stejta. Inače Stef Kari je insistirao da nastupi na ovoj utakmici ali lekarski tim mu nije dao dozvolu za tako nešto. Fantastičan kod pobednika je bio DŽejms Harden koji je postigao 35 poena uključujući i koš za pobedu 2,5 sekundi pre kraja. On je imao još i 8 skokova i 9 asistencija. Ipak ključ pobede Hjustona je ležao u sjajnoj timskoj odbrani jer su najbolji napad lige uspeli da svedu na za njih slabih 96 poena. Kod poraženih je najefikasniji bio Spejts sa 22 poena.

Rezultati: Indiana-Toronto 85-101 Dalas-Oklahoma 102-131 Hjuston-Golden Stejt 97-96 Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA