Najnovije

NEŠTO SE SPREMA: Rusija premešta 50.000 vojnika na granicu sa EU tvrdeći da je katastrofa na pomolu!

Federalna bezbednosna služba (FSB) je navela da je Savet bezbednosti odobrio vanredno premeštanje dodatnih 50.000 snaga policije i Nacionalne garde u oblasti duž zapadne granice sa Evropskom unijom pošto ruski stručnjaci predviđaju da će doći do katastrofe kada Turska oslobodi talas od nekoliko miliona sirijskih migranata među kojima će biti na hiljade obučenih islamskih terorista.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Navodi se da je ova katastrofa već započela kada je turski premijer Ahmed Davutoglu izdao evropskim liderima 19. aprila ultimatum, upozoravajući da će Turska poništiti sporazum o migrantima sa EU ukoliko turski državljani ne dobiju vize za EU do 1. juna.
Kao odgovor na ultimatum Turske, evropski komesar za migraciju, Dimitris Avramopulos, izdao je jednako moćnu pretnju EU navodeći da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker jasno dao do znanja da Turska neće dobiti vize dok se ne ispune svi uslovi.
Sporazum o migrantima između EU i Turske je stupio na snagu 20. marta i on omogućava EU da pošalje u Tursku sve migrante koji dođu preko Grčke ukoliko im se odbije azil, ali i navodi da će EU za svakog sirijskog migranta poslatog u Tursku jednog naseliti u EU.
Zauzvrat, EU će državljanima Turske obezbediti putovanje bez viza i pasoša kroz zemlje EU koje su potpisnice Šengenskog sporazuma.
Smatra se da se u Turskoj već nalazi oko 3-6 miliona sirijskih izbeglica, a EU nije ni blizu spremna da se zaštiti od potencijalnih islamskih terorista koji bi mogli da se infiltriraju među turske državljane.
S obzirom na to da prethodne procene ukazuju na to da se u EU već nalazi preko 4.000 obučenih islamskih terorista, ove nedelje je u Londonu održana Konferencija o bezbednosti i suzbijanju terorizma na kojoj su stručnjaci objasnili na koji način će ekstremisti da napadnu zemlje EU i da političari ne smeju više da ignorišu ovu pretnju, pogotovo nakon sklapanja sporazuma sa Turskom.
Takođe se navodi da su Turci počeli da pucaju na žene i decu koji pokušavaju da pobegnu u Tursku iz Sirije i da im u tome pomažu islamski teroristi koji su nedavno zapalili jedan od najvećih migrantskih kampova u Grčkoj.
FSB i ministarstvo odbrane su stoga odlučili da postave dodatne snage na zapadni front, što zbog moguće katastrofe sa islamskim teroristima, što zbog nagomilavanja NATO snaga.
Ruski vojni lideri takođe ističu da bi njihov potez mogao da podstakne Zapad da pomoću propagande pošalje još svojih snaga na granicu sa Rusijom. Izvor: Webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA