Najnovije

OBAMA U NEMAČKOJ: Sankcije Rusiji moraju biti ukinute kada...

HANOVER - Sankcije protiv Rusije mogu i treba da budu ukinute, izjavio je američki predsednik Barak Obama.

Barak Obama (Foto: Pixabay)

„Sankcije Rusiji mogu i moraju da budu ukinute kada ona ispuni svoje obaveze“, izjavio je Obama u nedelju na zajedničkoj konferenciji za novinare s kancelarkom Nemačke Angelom Merkel u Hanoveru.

Obama je u radnoj poseti u Nemačkoj. Američki predsednik je s nemačkom kancelarkom otvorio industrijski sajam u Hanoveru, jedan od najvećih u svetu, čija su ovogodišnja zemlja-partner Sjedinjene Američke Države.

Američki predsednik je, takođe, rekao da je s Merkelovom razgovarao o koracima NATO-a u pružanju pomoći Iraku.

Nemačka kancelarka Angela Merkel dvosmisleno je odgovorila na pitanje o spremnosti Nemačke da poveća učešće pripadnika svoje vojske u aktivnostima na istočnim granicama NATO-a.

U subotu je nemački nedeljnik Špigl pisao o tome da će tokom svoje posete Hanoveru predsednik SAD Barak Obama zatražiti od Nemačke veće učešće u programima NATO-a.

„Znamo da treba da inteziviramo svoje odbrambene napore, uključujući ono što seb tiče materijalne baze. Ciljevi su nam poznati. Približavamo se tome lagano, ali ćemo se truditi da to činimo bolje. Raspored Bundesvera, međutim, potpuno odražava našu međunarodnu odgovornost“, izjavila je Merkelova novinarima nakon razgovora s Obamom.

Prema rečima nemačke kancelarke, rad u okviru NATO-a i drugih međunarodnih platformi važan je za zaštitu međunarodne bezbednosti i Nemačka to odlično zna.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA