Najnovije

IZVINI VUĆIĆU, IZVINI BS! Ovaj čovek je dao pravi komentar na pesmu "Sistem te laže"!

Naš poznati muzičar je dobrano izanalizirao ovu pesmu, posle čega je i momcima iz Sindikata, ali i celoj Srbiji - izneo jedini normalan stav! Pročitajte, razumećete!

Nikola Demonja (Foto: Jutjub)

Pesma Beogradskog sindikata koja je za samo dva dana nakupila dva miliona pregleda, "Sistem te laže", nakupila je i skoro isto toliko komentara publike. Jedni su oduševljeni, drugi ih pljuju, ali niko nije mogao da ostane ravnodušan na poruku koju su momci iz BS-a ovom pesmom poslali u etar. 
Poznati muzičar i suprug Ane Štajdohar, Nikola Demonja, putem svog Fejsbuk naloga dao je svoj komentar na ovu pesmu. Iako smatra da je poruka koju je Beogradski sindikat poslao odlična, zbog prirode njihove publike, koju većinom čine klinci, ona nije prigodna. Decu treba učiti da misle svojom glavom, da rade na sebi i da uče, a ne da sede ispred zgrade i pljuju po sistemu, jer će im jedino tako biti bolje.
Nikolin komentar na ovu pesmu prenosimo u celosti
- Poslušao sam novu pesmu grupe Beogradski sindikat, "Sistem te laže", jedno pet puta danas. Minimum.
Sviđa mi se taj neki naboj koji se oseća. Ona sirova energija koja je devedesetih bezuspešno, ali i uvek iznova, udarala na Miloševićev režim, da bi na kraju ipak svrgnula tu propast. A posle šta je bilo, svi znamo. Sama činjenica da se ovakva pesma danas (ponovo, i to maltene sama od sebe) piše, dovoljno govori o tom "posle".
E sad dolazi ono "ali"...koje često ljudima smeta, a ja bez njega ne mogu.
Da ne ulazim u komentarisanje muzike, jer mislim da nisam kompetentan da sudim o repu i hip-hopu (za razliku od generalnog stava u kom su svi dovoljno stručni da komentarišu SVE), ali imam jednu zamerku.
BS je grupa koju, ako ne grešim, klinci masovno prate. Možda su im i najveća publika. Bez obzira što je poruka jasna, i čak kreativno prenesena, smatram da je to poruka za odrasle ljude. Nikako za decu. Zašto, evo objasniću:
Zato što deca moraju da uče, da čitaju knjige, da se obrazuju, razvijaju. Moraju da imaju ispred sebe uzore poput Đokovića, Ivane Španović, kulturne radnike, umetnike, doktore, naučnike. Moraju da shvate da će samo i isključivo radom na sebi pomoći i sebi, i svojoj porodici, i svojoj državi, i svom narodu. To je jedini i pravi patriotizam. Nisu za decu i za tinejdžere priče o MMF-u, korporacijama, tajkunima i malverzacijama. Koliko god tačne te priče bile. Jer raste generacija besposlenih uličara koju niko ne kontroliše, niti joj pomaže, i koja u startu za sve krivi sistem, i gore nabrojane fraze. Ne možeš da sediš ispred zgrade i da kriviš Klintona i Buša. Bez obzira što su to najveći kriminalci na svetu. Ti moraš da radiš na sebi. Svaki dan. Da učiš. Da se razvijaš. Jer za prave radnike i ljude od znanja posla ima čak i u ovoj našoj isceđenoj zemlji. Tog posla ima manje, on je lošijeg kvaliteta, slabije je plaćen, ali ga ima. I popraviće se sve to kad se popravimo mi. Promena dolazi iznutra. Ona najveća i najznačajnija.
Ne vredi stavljati kapuljače i kamenicama napadati policiju. Knjiga je najjače oružje protiv sistema, protiv Klintona, protiv MMF-a, protiv svih. Mislim da je čitava poenta ovog globalno-kolonizatorskog sistema upravo odvajanje mladosti od knjige. Zamajavanje nekim neuhvatljivim neprijateljima, dok isti taj sistem radi šta god hoće. Ova pesma ima snažnu poruku, ali to je poruka za nas koji smo već prošli škole, lekcije i knjige. I za starije od nas. Mladima se mora ukazivati na pravi put, a to je samo put znanja, intelektualnog razvijanja, i usavršavanja.
Naravno da te sistem laže. Zato i postoji. Pobedi usrani sistem! Život je borba, od kolevke do groba, zato ustani odmah, i idi u školu. Nađi svoj put, i postani najbolji u tome što te zanima. Pa ćemo zajedno da obrišemo dupe sistemom! Nemoj čekati da sa neba dođe spasitelj koji će da uhapsi političare i lopove, i svima da nam da visoke plate i direktorske fotelje, jer se to nikada neće desiti.
Danas knjigu u ruke, a sutra alat, i sistem pada sam od sebe. To je jedini način.
P. S. Ko je gledao Simpsonove, i seća se, negde u prvih 5-6 sezona (čini mi se), u jednoj epizodi direktor Skiner pristiska dugme ispod stola, koje pali crvenu lampicu u ministarstvu prosvete, zbog jednog učenika koji - MISLI SVOJOM GLAVOM. Pogađate, u pitanju je Lisa. E to je najopasnije za svaki sistem. Izvor: Espreso.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA