Najnovije

Šešelj: U parlamentu smo, režim na našem udaru (VIDEO)

BEOGRAD - Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je noćas da nije zadovoljan izbornim rezultatima, da je očekivao više, ali da je za njegovu stranku u ovom trenutku najvažnije da je povratila status parlamentarne stranke.

Šešelj (Foto: Jutjub)

On je na konferenciji za novinare u izbornom štabu SRS rekao da su njihovi rezultati kasnili zbog pojava u pojedinim opštinskim odborima, gde su stranke koje nisu prešle cenzus tražile više uzastopnih prebrojavanja glasova. 
"Moram priznati da nismo zadovoljni, očekivali smo više, ali narod je tako presudio, mi ne možemo da se ljutimo na svoj narod, koji je procenio da vredimo ovoliko, a naša borba se nastavlja i ubeđeni smo da ćemo građanima Srbije koji su nam ukazali poverenje ispuniti očekivanja i želje", rekao je Šešelj.  Lider radikala je rekao da je najvažnije što se SRS vraća u Skupštinu. "Za nas je najvažnije to da smo povratili status parlamentarne političke partije i da ćemo za skupštinskim govornicama pokazati da smo superiorniji u odnosu na sve naše političke protivnike", rekao je Šešelj.
Dodao je da je situaciji u Srbiji teška i da se "za dve godine mogu očekivati vanredni parlamentarni izbori".  Šešelj je rekao da ranije ponašanje radikala u skupštini bilo opravdana reakcija na ponašanje režima. "Uvek smo dominirali, a kada su nam na silu uskraćivali pravo da govorimo reagovali smo na adekvatan način da bismo alarmirali javnost. Trudićemo se da skupština bude pristojnija, nego što je bila u ovom mandatu time što ćemo podići nivo ozbiljnosti skupštinskih rasprava", poručio je Šešelj dodajući da su se u parlamentu do sada obraćali "nekompetenti političari".
Istakao je da je SRS sigurno prošla u Vojvodini, i da u pokrajini ima bolji rezultat, ali da u ovom trenutku ne može izneti tačne rezultate.
"Trudićemo se da skupština bude ozbiljnija nego u ovom mandatu, podići ćemo nivo skupštinskih rasprava", rekao je Šešelj.  Lider radikala je rekao da će sada, pošto su ušli u Skupštinu, režim biti na udaru, misleći na SNS i Vučića, ali i istakao da "neće zaboraviti ni Tomislava Nikolića". On je naveo da će njegova partija voditi bitku sa svim prozapadnim partijama, ali i dodaje da će radikali "biti sami protiv svih". Izvor: Pravda, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA