Najnovije

DEŠAVALE SE "ČUDNE STVARI": SNS zahteva ponovo brojanje glasova!

Srpska napredna stranka zatražila je danas ponovno prebrojavanje glasova i u uvid u sav birački materijal, dan nakon što je opozicija formirala svoj pravni tim za kontrolu rezultata.

Vučić glasa (Foto: Jutjub)

Na ovakav potez upućivalo je obraćanje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića posle sednice predsedništva stranke, u ponedeljak popodne, a posebno sumnje koje je izneo u vezi sa prelaskom cenzusa svih opozicionih stranaka „pod okriljem noći”, uz prisustvo lidera opozicije u RIK-u.
Premijer je rekao da su se u noći posle izbora dešavale „čudne stvari”.
Takođe, istakao je da ostaje u uverenju da je SNS, kako je i saopštila u izbornoj noći, osvojila preko 50 odsto glasova birača, te da nije jasno kako su neke stranke preskočile preko noći cenzus i oborile rezultat SNS.
On je i danas, nešto pre nego što se pojavilo saopštenje njegove SNS, u Lužanima rekao „da će se još videti ko je zaista ušao u parlament”.
Vučić je najavio „da će SNS pregledati kompletan izborni materijal”.
„Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom - promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli”, kazao je Vučić.
Nedugo posle, SNS je u saopštenju potvrdila da je formiran pravni tim te stranke i da je uputio nadležnim institucijama zvaničan zahtev za novo prebrojavanje glasova.
SNS navodi da je to učinjeno zbog očiglednih zloupotreba, određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana.
SNS podseća da je upozoravala na dan izbora, i ranije, da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati.
Srpska napredna stranka poručuje da neće dozvoliti da bilo koja politička partija, na bilo koji način, krši izbornu volju građana, koja mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA