Najnovije

NBA: Oklahoma prošla, Portland i Šarlot odbranili domaći teren

U noći između ponedeljka i utorka u najjačoj ligi sveta odigrana 3 meča prvog kola plej ofa. Poznat prvi par polufinala na zapadu.

Rasel Vestbruk ( Foto:Jutjub)

U izuzetno uzbudljivom meču ekipa Šarlota je pobedila Majami i izjednačila na 2-2 u seriji. Pobeda je utoliko veća jer su "Ose" bile lišene pomoći jednog od najboljih igrača tima Nikolas Batuma. Kuriozitet ovoga meča je to što je Šarlot dobio samo jednu od četiri četvrtine i na kraju pobedio. Fantastičan kod pobednika je bio Kemba Voker sa 34 poena dok je Lin dodao 21. Kod gostiju su 4 igrača imali između 12 i 16 postignutih poena, ali to se ispostavilo kao nedovoljno za brejk.

Oklahoma je na svom parketu pobedila Dalas i četvrti put, prošla dalje i zakazala duel sa San Antoniom. To će sasvim sigurno biti najveći derbi i najzanimljivija serija naredne runde. Atmosferu pred sinoćnu utakmicu dodatno je podgrejao vlasnik Dalasa Mark Kjuban koji je izjavio da Oklahoma ima samo jednu pravu zvezdu Kevina Duranta. Koliko je u krivu mu je pokazao Rasel Vestbruk koji je motivisan tom izjavom ubacio 36 poena, uhvatio 12 lopti i dodao 9 asistencija. Veliku pomoć je imao u Durantu koji je ubacio 33 koša. Kod poraženih najraspoloženiji je bio Dirk Novicki sa 24 poena.

U poslednjem meču večeri Portland je pobedio drugi put uzastopno Kliperse i izjednačio u seriji na 2-2. Domaći su utakmicu prelomili u svoju korist u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 32-20. Mnogo veći problem za Kliperse od samog poraza je povreda prve zvezde tima Krisa Pola koji je polomio treću metakarpalnu kost u šaci i moraće da propusti ostatak plej ofa. Čak i ako Klipersi uspeju da preskoče Portland bez Pola neće imati mnogo šanse protiv Golden Stejta. Kod pobednika odličan je bio Aminu sa 30 poena što je i njegov rekord sezone. Kod gostiju Grin i Grifin su ubacili po 17 poena. Serija se sada vraća u Los Anđeles.

Rezultati: Šarlot-Majami 89-85 Oklahoma-Dalas 118-104 Portland-L.A Klipers 98-84 Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA