Najnovije

Peskov: Postupci NATO-a demantuju Obamu!

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući reči američkog predsednika Baraka Obame da ne postoje pretnje Rusiji od strane NATO-a, izjavio je da osim retorike Brisela o suprotnom nastojanju govori i približavanje Alijanse ruskoj granici.

Peskov (Foto: RIA)

„Što se tiče toga ko za koga predstavlja opasnost — ne treba zaboravljati izjave u poslednjih nekoliko godina i iz Brisela i iz sedišta i od strane članova rukovodstva ove organizacije — mislim da NATO upravo u Rusiji vidi opasnost. Ove izjave se ne zadržavaju samo na rečima. Vidimo kako se preduzimaju koraci za povećanje vojnog potencijala, približavanje ovog vojnog potencijala ruskim granicama. Zato je u ovom slučaju dovoljno konstatovati samo one činjenice koje su očigledne“, rekao je Peskov novinarima na molbu da prokomentariše Obaminu izjavu da NATO i EU nisu pretnje Rusiji.
„Predsednik je više puta naglasio — u različitim slučajevima — da je želja Rusije da razvija uzajamno korisne, dobre, konstruktivne odnose sa svim zemljama sveta. On to stalno govori“, dodao je portparol predsednika.
Predsednik SAD Barak Obama ranije je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es rekao da NATO i EU nisu pretnje Rusiji, a saradnja sa „jedinstvenom i jakom“ Evropom odgovaralo bi interesima Rusije. On je izjavio da predsednik Rusije Vladimir Putin „kao po pravilu smatra NATO, EU, transevropsko jedinstvo pretnjom ruskoj snazi“.     Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA