Najnovije

SPREMA SE OBRAČUN U DS: Šutanovac ruši Pajtića!

Potpredsednik Demokratske stranke ozbiljno razmišlja o tome da se kandiduje za lidera stranke na izbornoj skupštini DS-a, koja po stranačkom statutu i sledi nakon parlamentarnih izbora. Odbori iz centralne Srbije spremni su da ga kandiduju za čelno mesto u DS-u.

Pajtić (Foto: JuTjub)

Neslavan rezultat demokrata na parlamentarnim, pojedinim lokalnim, ali i na pokrajinskim izborima, gde je DS doživeo možda najveći debakl, mogli bi da dovedu do promene rukovodstva stranke. Kao jedan od kandidata koji bi stao na crtu Bojanu Pajtiću, aktuelnom lideru DS-a, uveliko se pominje upravo Šutanovac.

Dragan Šutanovac (Foto: Jutjub)

- Pajtić priča da je zadovoljan rezultatom na parlamentarnim izborima, a od 19 mandata, koliko je stranka osvojila 2014, naša lista sada ima ukupno 16 mandata. Od toga 12 poslaničkih mesta pripada DS-u, a ostalo koalicionim partnerima. Zato mnogima nije jasno zbog čega je Pajtić zadovoljan. S druge strane, u Vojvodini, gde su DS i sam Bojan Pajtić toliko godina bili na vlasti, DS je doživeo debakl. Inače, centralna Srbija je ta koja je povukla glasove i da nije toga bilo, pitanje je da li bi DS na republičkom nivou i prešao cenzus. To samo ukazuje na to da su potrebne promene - navodi izvor „Alo!“ iz te stranke.
Pojedini u DS-u su još pre više od mesec dana, pričali da bi Šutanovac mogao da stane na crtu Pajtiću u slučaju lošeg izbornog rezultata DS-a i da je Pajtić stavljajući ga na 28. mesto liste želeo ne samo da spreči njegov ulazak u parlament, već i da mu umanji uticaj. Kao drugi kandidat pominje se Nataša Vučković, koja uživa Mićunovićevu podršku. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA