Najnovije

Sirijska vojska oslobodila 500 naselja uz pomoć ruske avijacije!

Sirijske snage su uz pomoć ruske avijacije oslobodile 500 naselja i više od 10.000 kvadratnih metara koje je ranije bila zauzela Islamska država, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

„Terorizmu u Siriji je nanesen snažan udarac. Potkopana je vojna, materijalna, tehnička i finansijska infrastruktura militanata, uništeni su njihovi kampovi za obuku i skladišta oružja. Sveukupno, sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije oslobodila 500 naselja i više od 10.000 kvadratnih metara teritorije“, izjavio je Sergej Šojgu na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost.

Sergej Šojgu (foto: en.wikipedia.org)

Po njegovim rečima, vladine snage i patriotska opozicija su uspele da preuzmu inicijativu praktično u svim ključnim pravcima, a stvoreni su i uslovi za početak mirovnog procesa u zemlji.
Govoreći o situaciji u oblasti evropske bezbednosti ruski ministar ju je ocenio kao žalosnu.
„O pitanjima evropske bezbednosti će se razgovarati sutra. Situacija u ovoj oblasti je žalosna. Vojna saradnja Rusije sa zemljama NATO-a i EU nije zamrznuta zbog nas. Sednica Saveta Rusija-NATO koja je održana 20. aprila nije pribavila optimizam“, dodao je Šojgu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA