Najnovije

Lacio krvari, brutalna Roma mu oduzela dostojanstvo - 4:1 na Olimpiku!

Domaći promašivali nemoguće. Pitanje za Piolija - zašto Balde Keita nije igrao od početka?

Stefan El Šaravi( Foto: asroma.com)

Kao da je neka nevidljiva ruka tek na poluvremenu rimskog derbija pucala u vazduh i označila početak susreta Lacija i Rome. Jeste Stefan El Šaravi još ranije načeo domaćina, ali tek se u drugih 45 minuta trenutka isprva monotona utakmica pretvorila u gladijatorsku borbu u kojoj je pucalo na sve strane, ali štit Lacija bio je preslab, pa su oštrice na mačevima vojske Lučana Spaletija na froncle iseckale dostojanstvo najljućeg rivala. I četvrti put u poslednjih šest susreta Roma je savladala Lacio i pokazala ko vlada Večnim gradom - surovih 4:1 na Olimpijskom stadionu. Žaliće se na plavoj strani Rima, pozivaće se na sporne sudijske odluke koje to i nisu bile. Lacio je danas platio ceh previše anemičnom ulasku u meč zbog kojeg su svi kasniji napori da se stigne do povoljnog rezultata sa sobom nosili i rizik da se domaćem timu bezglavo jurišanje u napad obije o glavu. Upravo to se i desilo, iako je negde sredinom drugog poluvremena izgledalo da su konstantni naleti izmorili Vučicu. Međutim, već tada je Roma imala sigurnu zalihu od dva gola zahvaljujući pogotku Edina DŽeka. 

Miroslav Klose je prvo pogodio prečku, pa onda posle gola Marka Parola koji je udahnuo život u domaće navijače i idealnu šansu da sa tri metra izjednači rezultat. Imao je Lacio sudbinu u svojim rukama, ali je, kao što to čini cele sezone, sve prosuo u bunar. Delom i zato što je Stefano Pioli tek u 56. minutu na teren uveo Baldea Keitu, koji je potpuno promenio ritam utakmice. Međutim, nije talentovani Senegalac mogao da zakrpi sve rupe u poslednjoj liniji Lacija, pa su Alesandro Florenci i Dijego Peroti u samom finišu, kad su se domaći već ispucali i potrošili, izbušili i ono malo samopouzdanja u igri ljutog rivala.

Fjorentina je još jednom zakazala i igrala samo 1-1 protiv Sampdorije. Roma je sada sedam bodova ispred. Na sigurnom putu ka Ligi šampiona. Izvor: Mocartsport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA