Najnovije

OBAMA I STOLTENBERG: Libija ponovo u prvom planu Zapadne alijanse

Američki predsednik Barak Obama sastao se sa šefom NATO pakta Jensom Stoltenbergom, a razgovarali su o pojedinim aktuelnim temama kao što su borba protiv Islamske države i situacija u Libiji.

Stoltenberg kod Obame (Foto: JuTjub)

Američki predsednik Barak Obama i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovarali su u Vašingtonu o tome na koji način Alijansa može da pomogne u obuci snaga za borbu protiv Islamske države. Nakon sastanka, Obama i Stoltenberg su poručila da bi NATO mogao da pruži značajniju pomoć u borbi protiv Islamske države u Libiji. Ovo je poprilično ironično ako se ima u vidu da je Libija postala top destinacija za teroriste upravo zbog činjenice da je kao država uništena 2011. za vreme NATO agresije na nju. Ipak, Obama, pod čijom je komandom Libija i razorena, sada u potpunosti ignoriše tu "epizodu" kao da se nikad nije ni desila.
"Nastavljamo aktivnu saradnju u vezi operacija, naročito na mestima kao što je Libija gde s radom upravo počinje nova Vlada", rekao je Obama u razgovoru s novinarima nakon sastanka sa Stoltenbergom. Obama je, takođe, istakao i da NATO "i dalje predstavlja kamen temeljac kolektivne odbrane za SAD i Evropu". Izvor: agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA