Najnovije

OSPSOBLJAVA SE VOJSKA SRBIJE?! Nezapamćeno interesovanje za vojne škole!

Najveće interesovanje za vojne škole je u Južnoj Srbiji, gde je Regionalni centar Ministarstva odbrane u Nišu.

Vojska Srbije (Foto:vs.rs)

Na ovogodišnjim konkursima za vojne škole, na 295 mesta u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Srednjoj stručnoj vojnoj školi i Vojnoj gimnaziji prijavilo se ukupno 2079 kandidata ili sedam na jedno mesto.
Vojna akademija će u ovoj godini primiti 90 novih kadeta i za ovu vojnu školu prijavilo se 606 kandidata što predstavlja gotovo sedam kandidata na jedno slobodno mesto. Za Medicinski fakultet VMA, koji predstavlja drugu visokobrazovnu ustanovu u okviru Univerziteta odbrane, vlada veliko interesovanje mladih. Za 25 mesta na Medicinskom fakultetu stiglo je 180 prijava, što je više od sedam kandidata na jedno slobodno mesto. Odziv kandidata za Srednju stručnu vojnu školu je povećen u odnosu na predhodnu godinu za gotovo dva kandidata na jedno mesto. Za novih 60 đaka Srednje stručne vojne škole prijavilo se ukupno 237 kandidata.
Vojna gimnazija, tradicionalno od svih vojnih škola beleži najveće interesovanje i ove godine na jedno slobodno mesto konkurisalo je gotovo devet kandidata ili ukupno 1056 prijava. Kao i poslednje dve godine, na konkurs za Vojnu gimnaziju javio se pođednak broj devojčica i dečaka.
Najveće interesovanje za vojne škole je u Južnoj Srbiji, gde je Regionalni centar Ministarstva odbrane u Nišu registrovao gotovo 600 prijava na konkurse.
Konkursi za vojne škole trajali su od 15. februara do 31. marta. Za vreme trajanja konkursa, pripadnici vojnih škola obišli su više od 20 gradova širom Srbije gde su u direktnom kontaktu sa osnovcima i srednjoškolcima razgovarali o načinu školovanja, uslovima života i rada i odgovarali na brojna pitanja zainteresovane dece i njihovih roditelja.
Na promocijama po gradovima Srbije bilo je 3876 prisutnih. U Beogradu su se promocije vojnih škola realizovale po školama u pojedinim opštinama, a svake subote u Vojnoj gimnaziji i Vojnoj akademiji organizovana je akcija Otvorena vrata. Izvor: Tanjug

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA