Najnovije

VUČIĆ NAJAVIO: Stižu ruski helikopteri, jačamo RV i PVO!

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić rekao je da je cilj Vojske Srbije odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na Srbiju.

Aleksandar Vučić u Batajnici (Foto: Tanjug printskrin)

On je to izjavio na vojnom aerodromu Batajnica, gde je otvoren novi hangar za potrebe ratnogvazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, a takođe promovisano je novo naoružanje proizvedeno u Srbiji.

Vučić je najavio da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju i dodao da je u toku prijem dva ruska helikoptera MI-17, koji će stići u Srbiju početkom juna.

"Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju je cilj Vojske Srbije i zadatak koji moramo da obavljamo u svakom trenutku", rekao je Vučić.

Dodao je da je na batajničkom aerodromu nalazi 12 od ukupno 14 "lasta" koje će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

Vučić je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima, na vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružvajaju.

"Polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu", rekao je predsednik vlade.

Novi hangar izgrađen je na mestu hangara koji je porušen za vreme bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj lake avijacije, odnosno održavanje aviona tipa "Lasta" i helikoptera tipa MI-17 i "Gazela".

Posle obilaska hangara premijeru je prikazano novo naoružanje, proizvedeno u našoj zemlji.

Ispred hangara bili su postavljeni "Lasta", izviđački sistem MIP-11, modernizovani lanser raketa "Oganj", zatim besposadno kopneno vozilo sa daljinski upravljanom borbenom stanicom "Milica", kao i letilice tipa MiG-21, AN-26, tegljač G-4 i MiG-29.

U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Đorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA