Najnovije

AFERA PANAMA: Predsednik Paname dolazi u Pariz na raport!

PANAMA SITI - Panama je danas saopštila da je predsednik te zemlje Huan Karlos Varela razgovarao sa francuskim liderom Fransoa Olandom nakon afere "Panamski papiri" i da su se dvojica zvaničnika dogovorila da njihovi ministri finansija treba da razgovaraju o saradnji u tom slučaju.

Huan Karlos Varela (foto: Jutjub printskrin)

Panamska vlada je saopštila da su Varela i Oland u telefonskom razgovoru predložili da sastanak bude održan u Parizu, javio je Rojters.
Panama je upozorila ranije ove sedmice da bi mogla da uzvrati nakon što je Francuska najavila da će staviti ovu centralnoameričku zemlju natrag na svoju crnu listu zemalja sa nekooperativnim poreskim organima nakon curenja dokumenata iz panamske advokatske firme, navodi Rojters.
Ranije danas, Oland je pozvao Varelu da pomogne francuskim poreskim vlastima  oko njihove istrage u vezi afere "Panamski papiri", preneo je Rojters.
"Panamski papiri", koje je razotkrio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ), pokazuju da su više od 500 banaka, njihove podružnice i ogranci registrovali skoro 15.600 ofšor kompanija preko firme "Mosak fonseka", a velika većina ih je osnovana od 1990-ih.
Istraga se odnosi na period od gotovo 40 godina, od 1977. sve do decembra 2015. i pokazuje da su neke firme registrovane u poreskim oazama korišćene za pranje sumnjivog novca, trgovinu oružjem i drogama, kao i za utaju poreza. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA