Najnovije

POLICIJSKA POTERA: Navijači Zvezde se rastrčali po Zagrebu

Na terenu je desetak policijskih vozila, a policajci pokušavaju uhvatiti Zvezdine navijače koji su došli u Zagreb.

Policija u Zagrebu (Foto: Jutjub)

Zagrebačka policija po gradu privodi navijače Crvene zvezde koji su došli u Zagreb, na utakmicu posljednjeg kola takmičenja po skupinama Evrolige koju beogradski klub igra protiv Cedevite.
Portal Indeks javlja kako je policija okupirala jednu od ulica u blizini košarkaške dvorane u kojoj se večeras treba igrati utakmica, pa je na terenu desetak policijskih vozila. Policajci pokušavaju uhvatiti Zvezdine navijače.
Prema medijskim izveštajima, navijači su povukli kočnicu u vozu i razbježali su se po gradu. Pretpostavlja se da je reč o navijačima Zvezde koji su iz Zagreb došli iz Slovenije.
Pronađena pirotehnička sredstva
Zagrebačka policija kasnije je potvrdila kako je privela više desetina navijača Crvene zvezde u Badalićevoj ulici na Trešnjevci i kod njih je pronađena određena količina pirotehničkih sredstava.
Iz Policijske uprave zagrebačke nisu želeli potvrditi informaciju po kojoj je skupina navijača Crvene zvezde povukla kočnicu na vozu u blizini Ciboninog tornja nakon čega su iskočili iz voza i razbežali se po gradu. Ti su podaci, kako su naveli, "u nadležnosti Hrvatskih železnica".
Međutim, iz policije je rečeno da su kod više desetaka navijača pronašli pirotehenička sredstva te da su svi oni privedeni i da se trenutno nad njima sprovodi prekršajna obrada.
Iz policije nisu mogli reći o koliko se tačno navijača radi niti koliko će navijača Crvene zvezde prisustvovati utakmici Evrolige protiv Cedevite.

Sporno i doniranje novca od ulaznica
Zvezda večeras u Draženovom domu igra rezultatski nebitnu utakmicu protiv Cedevite, podseća hrvatski Indeks, jer je prolaz u četvrtfinale i nastavak takmičenja ranije osigurala.
Predsednik Zvezde, Nebojša Čović najavio je kako će na utakmicu u Zagreb doći između 500 i 1.000 navijača kluba kojeg vodi iz Srbije, Republike Srpske i Slovenije.
KK Cedevita je za Indeks demantirala takve izjave, tvrdeći da su gostima iz Srbije ustupili traženih 15 ulaznica.
Doduše, uoči utakmice zaiskrilo je između dva kluba jer je Cedevita odlučila donirati prihod od ulaznica za obnovu Vukovarskog vodotornja, teško oštećenom u ratu početkom '90-ih.
Takav gest izazvao je nezadovoljstvo beogradskog kluba, pa su odlučili prijaviti Cedevitu vodstvu Evrolige.
Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA