Najnovije

ČIJI JE PREDSEDNIK NIKOLIĆ? Toma za Rusiju, vlada za Evropu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo je zatalasao javnost oštrom izjavom u vezi sa EU.

Foto: CNN printskrin

Iako je zvanična državna politika da je Srbija na putu ka Evropi, iako su i prva poglavlja počela da se otvaraju, predsedniku Nikoliću to nije smetalo da izjavi da je EU nužno zlo. Pridruživanje Srbije EU je i zvanična politika vladajuće SNS, pa ostaje nejasno u čije ime će se Nikolić sa ovakvim stavovima kandidovati na predsedničkim izborima naredne godine.
- Da li je moguće voditi Srbiju, a ne sarađivati sa Rusijom ili sa EU? Nemoguće! I nema evrofanatika u Srbiji, tu ste pogrešili. Možda ima nas - pravih rusofila, ali pravih evrofanatika nema. Zato što je svima jasno da je Evropa nužno zlo, da smo mi u Evropi, da smo okruženi EU, da se od Drugog svetskog rata Evropa preko različitih uticaja umešala u Srbiju… - rekao je on za „Sputnjik“. 
Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ističe za „Alo!“ da bi više voleo da je predsednik Srbije srbofil.
- Ne bih mogao da se složim sa predsednikom da u Srbiji nema evrofanatika. Ja sam, naime, evrofanatik - kazao je on, ističuću da ne misli da je EU nužno zlo.
- EU je klub zemlja u kojima se bolje živi nego igde drugde na svetu. Dakle, EU je društvo država i naroda koji imaju standard života kakav bih ja žarko želeo da imamo mi u Srbiji - kazao je Krstić. Upitan da li ovakve izjave mogu negativno da utiču na kandidaturu Nikolića na predsedničkim izborima, on ističe da je to suvišan trošak za državu.
- Mislim da je direktan izbor predsednika suvišan i nepotreban trošak i siguran sam da je mnogo bolje rešenje da se bira u Skupštini, pošto ionako ima samo protokolarnu ulogu - zaključuje Krstić.
Izbegao Šešelja!
Predsednik Nikolić izjavio je da će mandat za sastav Vlade poveriti Aleksandru Vučiću. Ovom odlukom uspešno je izbegao da se nakon osam godina sretne sa liderom radikala i kumom Vojislavom Šešeljom. „Mislim da za mandatara neću morati čak ni da obavljam konsultacije, pošto sve zavisi od toga da li je neko obezbedio 126 poslanika, koji glasaju za Vladu“, rekao je Nikolić.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA