Najnovije

NAPREDNJACI ĆE BIRATI IZMEĐU TOME I VUČIĆA: Nikolić pravi novu stranku, cepa se SNS!?

BEOGRAD - Predsednik Srbije sumnja da će mu vrh sadašnje Srpske napredne stranke dati podršku na predsedničkim izborima 2017. godine i zato namerava da se "otcepi" od stranke koju je osnovao.

Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Ono o čemu se šuška već neko vreme uskoro bi trebalo da dobije zvaničnu potvrdu: Tomislav Nikolić pravi novu partiju, u kojoj će se naći mnogi koji su danas u Srpskoj naprednoj stranci!

Nikolić je za 15. maj u Kragujevcu zakazao sastanak na kome će biti prisutni svi oni koji će biti stub njegove nove političke organizacije, četvrte otkako Nikolića gledamo na srpskoj političkoj sceni.

Prva je, podsetimo, bila Narodna radikalna stranka. Odatle Nikolić, kao zvezda prelaznog roka, 1991. godine "potpisuje" za Srpsku radikalnu stranku Vojislava Šešelja.

Međutim, zakletva Bogu i Svetom Savi, kao i kumu Vojislavu Šešelju, potrajala je 17 godina, jer Nikolić 2008, zajedno s Aleksandrom Vučićem, osniva SNS.

Prvi je čovek te partije sve do izbora na funkciju predsednika Srbije, maja 2012. godine. Predsednički mandat traje pet godina, izbori su nam se opasno približili, a Toma izgleda nema više onu podršku kakvu je imao ranije, o čemu je lamentirao i u intervjuu za Sputnjik:

- Ako bi mediji počeli objektivnije, makar da me prate na nivou na kome se prati predsednik republike, da ne budem više onaj koga neprekidno napadaju i kome traže grešku u svakoj reči, onda će to za njih da bude znak da sam u kampanji... Ako budu korektniji prema meni i ako budu svakog dana izvestili o onome što radim, može da im se učini da je to kampanja. Iskreno, ja bih voleo da je tako izveštavano o meni sve četiri godine - požalio se Toma i dodao da bi voleo da bude kandidat SNS na izborima za predsednika Srbije dogodine.

Od tog posla, po svemu sudeći, nema ništa. Svestan je toga i Nikolić i otud prevratničko cepanje dojučerašnje stranke.

- S Nikolićem će u novu partiju njegov sin Radomir, ali i mnogi koji danas nisu zadovoljni raspodelom plena unutar SNS i u javnim preduzećima. Odluka Vučića da za kompromitovane kadrove nema mesta u javnoj upravi razbesnela je mnoge, pa će se hrabriji među njima pridružiti Tomi Nikoliću u novoj političkoj odiseji - kaže izvor iz vrha SNS.

Šta na sve to kaže Nikolić danas, nije se saznalo, jer se ni on nije javljao na telefon.

NJegova saradnica Stanislava Pak paslala je SMS sledeće sadržine:

"Poštovani, informacije koje imate nisu tačne, pozdrav." Izvor: espesso.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA