Najnovije

NEDU MUČI DEPRESIJA: Lekari zabrinuti zbog njenog teškog psihičkog stanja!

Poznata glumica oporavlja se od povreda i uskoro bi mogla da bude otpuštena iz bolnice, iako još uvek ne postoji jasna prognoza oporavka. Porodica i kolege negoduju zbog insinuacija u pojedinim medijima.

Neda Arnerić (Foto: JuTjub/Pravda)

Glumica Neda Arnerić bi za nekoliko dana mogla da bude otpuštena iz Urgentnog centra, gde je primljena 8. maja uveče sa prelomom tri pršljena usled pada sa trećeg sprata, ali će njen oporavak trajati mesecima. Glumica je trenutno, kako prenose Novosti, izrazito depresivna, ali nema nikakvih odloženih komplikacija pada sa terase porodičnog stana u Dubljanskoj ulici na Vračaru. Iako lekari ne žele da daju bilo kakve prognoze, prema nezvaničnim informacijama iz Urgentnog centra, glumica bi u svoj dom mogla da se vrati čim spadnu otoci polomljenih pršljenova: po jednog vratnog, grudnog i lumbalnog.
- Zdravstveno stanje glumice je stabilno, nema nikakvih komplikacija, a za oporavak su u ovoj fazi najvažniji dobra fiksacija i mirovanje, da bi polomljeni pršljenovi srasli sa što manjim posledicama po zdravlje kičmenog stuba - navodi izvor iz Urgentnog centra. - Tek kada spadnu otoci, moći ćemo da napravimo precizniju prognozu oporavka, ali zasad je lečenje konzervativno, što pored mirovanja i nošenja midera, podrazumeva samo još analgetsku terapiju, odnosno primenu lekova protiv bolova. O Nedi se trenutno brinu ortopedi. U prvi mah su konsultovani i neurolozi, ali je pregledima ustanovljeno da ona nema neuroloških povreda. Lekari su, međutim, trenutno više zabrinuti zbog njenog psihičkog stanja. Znaci depresije su i razlog što je glumica iz Šoka B prebačena na Odeljenje transplantacije, gde su bolji uslovi smeštaja. Tako joj je omogućeno i da bude sama u sobi, što je za nju, u takvom stanju, komfornije. - Glumica je izrazito depresivna i u bolnici je trenutno više zbog takvog psihičkog stanja nego zbog povreda pri padu, koje će biti sanirane bez agresivnih metoda u smislu hirurgije - navodi izvor iz Urgentnog centra. - Naravno, čeka se i neki period da se fizički oporavi od pada, ali u suštini ovde je sada više preventivno. Nedini prijatelji su u svakodnevnom kontaktu sa njenim suprugom, ali postoji dogovor da je ne uznemiravaju i ne posećuju u bolnici sve dok porodica ne proceni da je vreme za susrete. Svi su, istovremeno, nedvosmisleni u stavu da Neda i Milorad žive u dugom i harmoničnom braku i veoma su pogođeni insinuacijama koje se pojavljuju u pojedinim medijima. 
Posle preloma tri pršljena, sa povredama koje su pri padu sa trećeg sprata, i prema rečima lekara, mogle da budu mnogo ozbiljnije nego što jesu, oporavak Nede Arnerić trajaće minimum tri-četiri meseca, što uključuje i rehabilitaciju sa fizikalnom terapijom. Moguće su i propratne komplikacije sa kičmom ako je pri padu došlo do pomeranja diskusa iz međupršljenskog prostora. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA